Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 06

Ant marių ledo įstrigusius žvejus gelbėjo sraigtasparnio įgula

Po daugybės perspėjimų žvejai mėgėjai rizikuoja savo gyvybe ir lipa ant Kuršių marių ledo, o sekmadienį prireikė organizuoti didžiulę gelbėjimo operaciją.
Žvejus gelbėjo sraigtasparnio įgula.
Žvejus gelbėjo sraigtasparnio įgula. / KAM nuotr.

Ant marių ledo įstrigo 8 žvejai. Kaip 15min.lt sakė Karinių jūrų pajėgų kapitonas leitenantas Antanas Brencius, vidurdienį pagalbos šaukėsi 8 žvejai, kurie įstrigo ant atitrūkusios ledo lyties. Į įvykio vietą buvo nusiųstas Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivas „Viesulas“, tačiau dėl techninių kliūčių jis prie žvejų priplaukti negalėjo.

Tada buvo išsiųstas Karinių oro pajėgų su sraigtasparnis. Įgula išgelbėjo keturis žvejus, likę keturi jau buvo ištrūkę. „Visi jie buvo nuskraidinti į Nidos oro uostą. Vienam prireikė medikų pagalbos, nes buvo įkritęs į vandenį“, – aiškino A.Brencius.

Specialistai išplatino ne vieną pranešimą, kuriame žvejai buvo perspėjami apie pavojus, šiuo metu tykančius ant ledo ir paragino žmones ant jo nelipti.

„Dabar vaikščioti ledu – itin pavojinga. Nuolat tenka apie tai įspėti ir žvejus. Tačiau kasmet susiduriame su ta pačia problema – ne visada mūsų įspėjimų klausomas. Todėl išėjus ant ledo reikia turėti visas saugo priemones – lyną, jei kartais tektų gelbėtis, lentą, ir, žinoma, mobilųjų telefoną“,  – teigė Klaipėdos Civilinės saugos skyriaus vėdėjas Rimantas Imbrus.

Šią savaitę tragedija pasibaigė vieno vyriškio žvejyba ant Kuršių marių ledo. Dar vienas, į Preilą žvejoti išvykęs vyras, dar tebeieškomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius