Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 19 /14:11

Ant tilto Kaune iškabintas raginimas kovoti prieš priverstinę vakcinaciją

Penktadienio rytą Kaune ant pagrindinio pėsčiųjų tilto į Nemuno salą turėklų užkabintas transparantas su raginimu kovoti prieš, neva, priverstinę vakcinaciją. Tai, pasak Kauno miesto savivaldybės, ne pirmas toks viešosios tvarkos pažeidimas pastaruoju metu.
Plakatas ant pėsčiųjų tilto
Plakatas ant pėsčiųjų tilto / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Puikiai daugybės žmonių regimoje vietoje – ant tilto, vedančio į Nemuno salą, „Žalgirio“ areną, priešais Kauno „Akropolį“ penktadienį pastebėtas užkabintas audeklas su užrašytu raginimu stabdyti priverstinę vakcinaciją.

„Sustabdykite priverstinę vakcinaciją“, – transparante skelbiama anglų kalba.

Šalia priduriama jau lietuvių kalba: „Kovok už Konstituciją“.

Šį pareiškimą regėjo ir daugybė vairuotojų, važiavusių intensyvaus eismo Karaliaus Mindaugo prospektu.

Ant tilto įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, tad, tikėtina, policija greitai išsiaiškins tokio pareiškimo sumanytojus.

Penktadienį apie 11 valandą ant tilto, šalia transparanto ramiai sau darbavosi kalėdinius papuošimus dėliojantys darbuotojai. Mažai kas iš praeivių kreipė dėmesį į audeklą su raginimu.

15min kreipėsi į Kauno apskrities policiją bei Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių – ar į tai bus reaguojama ir ar baudžiami tokie viešai iškabinti pareiškimai? Gal tai jau ne pirmasis toks Kauno mieste pastarosiomis dienomis?

Kaip redakcijai teigė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis, situacija yra žinoma. Pranešimo sulaukę Viešosios tvarkos skyriaus specialistai sureagavo operatyviai – plakatas bus nukabintas.

„Pastaruoju metu tokių atvejų mieste pasitaiko. Šią savaitę nukabinome panašų plakatą nuo M.K.Čiurlionio tilto. Tai yra viešosios tvarkos pažeidimas, todėl pradėsime aplinkybių tikslinimą ir, nustatę asmenis, už tai jiems numatysime atsakomybę – įspėjimą arba piniginę nuobaudą“, – patikino G.Gatulis.

Pirmojo viešosios tvarkos pažeidimo atveju vis dar tikslinamos įvykio aplinkybės.

Už šį viešosios tvarkos pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų.

Pakartotinu atveju baudos dydis siekia nuo 140 iki 600 eurų.

Papildyta 14 val. Penktadienį apie 14 valandą pranešimo apie minimą įvykį policijos pareigūnai dar nebuvo gavę, tačiau remiantis žurnalistės pateikta informacija pradėtas aplinkybių patikslinimas.

„Informacijos apie panašaus pobūdžio plakatus kitose miesto vietose neturime“, – patikino Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Gintarė Žulytė.

Pasak jos, iš anksto nenumatytose ir neleistinose vietose mieste plakatus kabinti yra draudžiama. Šiuo klausimu yra atsakingas Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius