Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 01 14 /18:11

A.Guoga: knygą „Raudonoji Dalia“ EP išplatino R.Pakso padėjėjai, šis grasina teismu

Europos Parlamento (EP) narys Antanas Guoga 15min.lt teigė gavęs raštišką patvirtinimą, jog žurnalistės Rūtos Janutienės knygą „Raudonoji Dalia“ anglų kalba EP išplatino europarlamentaro ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Rolando Pakso padėjėjai. R.Paksas teigia, jog tai netiesa. R.Janutienė tvirtina, kad knyga į anglų kalbą buvo išversta ir išleista be jos leidimo.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak A.Guogos, po tyrimo paaiškėjo, kad knygos egzempliorius europarlamentarų pašto dėžutėse paliko euroskeptikų „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos“ frakcijos sekretoriato atstovai. Šioje frakcijoje dirba ne tik R.Paksas bet ir jam oponuojantis „Tvarkos ir teisingumo“ narys Valentinas Mazuronis.

„Tai padarė R.Pakso patarėjai. Du iš tų, kurie dalijo, yra gimę Rusijoje, vienas yra Rusijos pilietis, kitas Lenkijos, o trečiojo žmogaus asmenybės nenustatė, neaišku, kaip jis apskritai pateko į EP pastatą. Viskas yra įrašyta ir prasideda labai rimtas tyrimas, kas vyksta ir kokiomis aplinkybėmis ši knyga buvo išversta į anglų kalbą. Rusijos struktūrų mes nenorime matyti EP“, – teigė A.Guoga.

Jis piktinosi, kad apie tai LRT laidoje „60 minučių“ paklaustas R.Paksas jam pagrasino. “Jūs pagalvokit apie žmoną ir vaikus, darydami tokius dalykus – jis taip pasakė tiesioginiame eteryje“, – teigė A.Guoga.

R.Paksas: A.Guoga, matyt, susipykęs su protu

R.Paksas 15min.lt sakė, kad dėl A.Guogos pareiškimo kreipsis į EP pirmininką ir į savo frakcijos pirmininką, o galiausiai privataus kaltinimo tvarka – į teismą dėl šmeižto.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rolandas Paksas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rolandas Paksas

Tai yra absoliuti provokacija, neturiu nieko bendro su šios knygos platinimu.

„Tai – netiesa. Aš neturiu padėjėjų nei rusų, nei lenkų, ponas A.Guoga, matyt, susipykęs su savo protu – aš labai atsiprašau, jį yra apsėdusi pilnatis ar pogimdyvinės nuotaikos. Tai yra absoliuti provokacija, neturiu nieko bendro su šios knygos platinimu. Neturiu nei vieno padėjėjo parlamente nei ruso, nei lenko, nei vyro. Mano padėjėja yra moteris, vien tai jau reiškia, kad čia pliurpalas sugalvotas“, – sakė R.Paksas.

Jis pridūrė neįsivaizduojantis, ko siekia A.Guoga, kalbėdamas tokius dalykus. „Ar tai yra provokacija, Dievas žino. Bet šitaip, ponai, elgtis negalima“, – sakė jis.

15min.lt gautame EP atsakyme A.Guogai rašoma, knygą išplatino euroskeptikų frakcijos sekretoriate dirbantis maltietis Kevinas Ellul Bonicis su dviem Lenkijos ir Rusijos piliečiais, kuriuos jis pats pasikvietė į EP. „Šie žmonės jam padėjo išdėlioti knygas į pašto dėžutes. Ketvirtojo asmens identifikuoti nepavyko“, – rašoma atsakyme.

Žiniasklaidai pranešus apie EP išdalintą knygą „Raudonoji Dalia“, ją parašiusi žurnalistė R.Janutienė tikino, kad jos sutikimo išversti ir platinti knygą niekas nepaprašė. „Mane apvogė“, – tuomet sakė ji.

Šioje knygoje R.Janutienė kapstosi po D.Grybauskaitės sovietinę praeitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius