Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 22

Antanas: „Ir čia Etikos komisijos išvados?“

Seimo dainininkams etikos sargų draudimas koncertuoti už pinigus didelių rūpesčių nesukėlė. Inga Valinskienė ir toliau dainuos nemokamai, o Antanas Nedzinskas į kišenę žersis honorarus už dainų tekstus, kuriuos pats parašė. Tuo tarpu Etikos komisijai seimūnas papylė krūvą priekaištų.
Antanas Nedzinskas
Antanas Nedzinskas / LNK nuotr.
Temos: 1 Honoraras

Parlamentarė I.Valinskienė nesiruošia atsisakyti nemokamų koncertų.

Nemokamų koncertų laisvu laiku tikrai neatsisakysiu. Tai ir nedraudžiama, – sakė Inga Valinskienė.Portalas 15min.lt primena, jog trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija  nusprendė: seimūnams koncertuoti, perdainuojant kitų autorių kūrybos dainas, už pinigus nedera. Komisijos nuomone, tai nėra kūrybinė veikla.

Spręsti klausimą, ar koncertinę veiklą galima laikyti kūryba, Seimo etikos sargams teko daugiausia dėl Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos, kurioje yra ne vienas atlikėjas.

Rekomendacijos neaktualios

TPP  frakcijos narė I.Valinskienė portalui 15min.lt sakė, jog Etikos komisijos sprendimo nekomentuos.

„Be abejo, aš į jos rekomendacijas atsižvelgsiu, – teigė parlamentarė. – Tačiau man  tos rekomendacijos neaktualios, nes už pinigus koncertuoti nesirengiu. Tačiau nemokamų koncertų laisvu laiku tikrai neatsisakysiu. Tai ir nedraudžiama. Kiek supratau, buvo kalbama tik apie honorarus už koncertus“.

Komisija  – nenusimananti

Kitas TPP frakcijos narys Antanas Nedzinskas, taip pat žinomas kaip atlikėjas, Etikos ir procedūrų komisiją ir jos sprendimus įvertino gana kritiškai.

„Tokioje komisijoje turi dirbti žmonės, kurie nusimano apie etiką, etiketą, teisę, – sakė jis. – Pacituosiu tik kelias frazes, kurios nuskambėjo posėdyje: „Tegul eina šnapso gert kartu“, „Pusiau teisiškai važiavo“, „Nusprendžiam, kad vyrai paduotų vienas kitam rankas“... Ir čia Etikos komisijos išvados? Man tokia komisija pasitikėjimo nekelia“.

Kai ką draudžia, kai  ko – ne

A.Nezdinsko teigimu, jeigu jau komisija uždraudė už pinigus dainuoti, tai kodėl neuždraudė groti, vaidinti? „Vytautas Grubliauskas-Kongas juk taip pat gauna pinigus už muzikinę veiklą“, – buvo įsitikinęs A.Nedzinskas.

Paklausus, ar daugiau užsidirbdavo kaip atlikėjas, ar dabar, kai yra Seimo narys, Antanas ilgai nemąstė.Pasak Antano, logiškiau būtų uždrausti parlamentarams įrašinėti kompaktinius diskus. „O dabar, aš, pavyzdžiui, galiu po trejeto metų, kai jau artės kiti rinkimai, įrašyti kelis diskus, ir taip save išreklamuoti“, – sakė seimūnas.

Užsidirbdavo dvigubai nei Seime

Kita vertus, Antaną Etikos komisijos sprendimai nelabai gąsdina. Jis ne vienai dainai yra parašęs tekstų ir už juos gauna autorinį honorarą. „Man honorarą siunčia ne tik  autorinių teisių gynimo  agentūra LATGA-A, bet ir gretutinių teisių asociacija AGATA, – pasigyrė A.Nedzinskas. – Tiesa, tai nėra dideli pinigai“.

Paklausus, ar daugiau užsidirbdavo kaip atlikėjas, ar dabar, kai yra Seimo narys, Antanas ilgai nemąstė. „Kalėdiniu laikotarpiu užsidirbdavau gal ir dvigubai daugiau. Paskui šv. Valentino diena, Vasario 16-oji, Kovo 11-oji... Bet būna, kai koncertuoti nėra kur, nes vakarėlių niekas nerengia“, – sakė Antanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius