Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 20

Antavilių pensionatas neramiai laukia koronaviruso tyrimų rezultatų: daugiausia darbuotojų iš Nemenčinės

Pirmadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informavo Antavilių pensionatą, kad dėl koronaviruso grėsmės bus ištirti visi 152 darbuotojai. Beveik 300 senyvo amžiaus pacientų turinti įstaiga į saviizoliaciją jau yra išleidusi šešis darbininkus, kontaktavusius su koronaviruso židiniu tapusios „Vilnikos“ darbuotojais. Pensionato atstovė Birutė Šarakauskienė teigia, kad būsimų tyrimų rezultatų laukia su nerimu, mat didžioji dalis personalo gyvena dėl viruso plėtros izoliuotoje Nemenčinėje. Tiesa, iš miestelio sulaukta ir gerų žinių.

Pasak direktoriaus pavaduotojos B.Šarakauskienės, kaip darbuotojams bus atlikti tyrimai, dar nėra aišku. Esą, skirtingai nei „Senevitoje“, kur tyrimai buvo atlikti pačioje įmonėje, pensionato personalui siūloma skambinti 1808 ir registruotis į Vilniuje esančius mobiliuosius patikros punktus.

Pasak B.Šarakauskienės, toks sprendimas yra ypač nepatogus, mat daugelis žmonių gyvena Nemenčinėje arba jos apylinkėse ir neturi savo transporto.

Visi 100 proc. yra rizikos grupėje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Antavilių pensionatas“ karantino metu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Antavilių pensionatas“ karantino metu

„(...) Vykti į patikros punktus būtų labai didžiulis nepatogumas ir tikrai labai nepriimtina. Labai norėtume, kadangi bus per 150 darbuotojų, tirtis vietoje“, – sakė ji.

Pasak B.Šarakauskienės, faktas, kad didžioji dalis darbuotojų gyvena izoliuotame miestelyje, yra neraminantis. Jeigu koronavirusu susirgtų bent vienas asmuo ir įneštų jį į įstaigos vidų, infekcija padarytų labai daug žalos.

Mat, B.Šarakauskienės teigimu, visi pensionato gyventojai yra senyvo amžiaus, turintys lėtinių ligų, dauguma jų nevaikšto.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Antavilių pensionatas“ karantino metu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Antavilių pensionatas“ karantino metu

„Visi 100 proc. yra rizikos grupėje“, – tikino direktoriaus pavaduotoja.

Visgi yra ir gerų naujienų, teigia B.Šarakauskienė. Paaiškėjo, kad šešių saviizoliacijoje esančių pensionato darbuotojų kontaktų iš „Vilnikos“ tyrimai dėl infekcijos yra neigiami. Vadinasi, didelė tikimybė, kad neserga ir Antaviliuose dirbantys asmenys.

„Mes labai džiaugiamės, labai džiugi žinutė“, – 15min pasakojo ji.

Tai nėra vienintelės geros naujienos iš Nemenčinės. Miestelio slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje, ištyrus visus darbuotojus ir pacientus, paaiškėjo, kad daugiau koronaviruso susirgimų neužfiksuota. Vienintelė juo apsirgusi yra įstaigos slaugytoja, apie kurią buvo pranešta penktadienį. Tą 15min patvirtino vyr. gydytojo pavaduotoja Reda Aučinienė.

Nemenčinė izoliuota nuo praėjusios savaitės Vyriausybės sprendimu. To imtis nuspręstą dėl didelio susirgimų skaičiaus ir pranešimų apie nepaisomą saviizoliaciją.

Antavilių pensionate prižiūrimi yra 292 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius