Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 09

Antikorupcijos komisija Gedvydo Vainausko klausė, kas valdo Lietuvą

Seimo Antikorupcijos komisija, tyrusi Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes, apklausdama „Lietuvos ryto“ redaktorių Gedvydą Vainauską domėjosi ne tik informacijos apie „Snoro“ veiklos stabdymą nutekėjimu, bet ir kur kas platesnio pobūdžio klausimais.
Gedvydas Vainauskas
Gedvydas Vainauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Štai komisijos narys Petras Gražulis pasidžiaugęs, kad pirmą kartą „fiziškai“ mato G.Vainauską ir pareiškęs, kad jis „ne toks baisus, kaip atrodo ir kaip straipsniai atrodo“,  „Lietuvos ryto“ redaktoriaus naudodamasis proga paklausė, kas valdo Lietuvą.

„Kas valdo valstybę, jūs galite pasakyti, ar ne?“ – Antikorupcijos komisijos išviešintoje G.Vainausko apklausos stenogramoje cituojamas P.Gražulio klausimas redaktoriui.

Padėti parlamentarui susiprasti G.Vainauskas atsisakė. Jis tik išreiškė apgailestavimą, kad Lietuvoje vyksta per daug tarpusavio kovų.

„Man labai gaila, kad mes visi tarpusavio kovose paskendę esam, o Lietuvoje niekas nevyksta“, – kalbėjo G.Vainauskas.

Kita vertus, paklaustas, kodėl, jo nuomone, FNTT vadovų atleidimo klausimu išsiskyrė konservatorių Andriaus Kubiliaus ir Vytauto Landsbergio nuomonės, G.Vainauskas savo poziciją išreiškė gana atvirai.

„Aš manau, kad V.Landsbergis su prezidente daug veiksmų derina. Nes V.Landsbergis pasiekė savo gyvenimo svajonę – jis beveik prezidentas, bet nematomas“, – dėstė G.Vainauskas.

Komisijai prisipažinęs, kad Seimo rūmuose lankosi tik antrą kartą G.Vainauskas posėdyje ne kartą klausė, ar komisijos nariai dar turi ko paklausti, ir stengėsi greičiau baigti apklausą.

G.Vainausko apklausos stenograma sudaro vos 11 puslapių, juose keliolika G.Vainausko ranka įrašytų pastabų, dalis atsakymų išvis išbraukta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius