Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

Antikorupcijos komisija konstatavo – atliekų tvarkymas Lietuvoje nekontroliuojamas

Seimo Antikorupcijos komisija konstatuoja, kad atliekų tvarkymas Lietuvoje yra nekontroliuojamas. Taip skelbia komisija, trečiadienį posėdyje išklausiusi Aplinkos ministerijos, Generalinės prokuratūros, Aplinkos apsaugos agentūros informaciją apie situaciją ir taikomas priežiūros priemones atliekų tvarkymo sektoriuje.
Šiukšlių tvarkymas
Šiukšlių tvarkymas / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Konstatuota, kad Aplinkos ministerija turimomis priemonėmis nepajėgi pilnai kontroliuoti atliekų tvarkymo srities, o šiuo metu galiojanti atliekų tvarkytojų išduodamų pažymų apie sutvarkytas atliekas sistema sudaro sąlygas piktnaudžiavimui ir sukčiavimui.

Atkreiptas dėmesys, kad išduodamos pažymos apie atliekų sutvarkymą ne užtikrina, o skatina sukčiavimą, korupciją, kontrabandą, atsiranda organizuoto nusikalstamumo interesas.

Komisijos nariai, išklausę prokuratūros atstovų paaiškinimus dėl atliekų tvarkymo srityje padarytų veikų tyrimo, ragino prokuratūrą iš pasyvios stebėjimo pozicijos pereiti į aktyvią – procesinių veiksmų poziciją“, – rašoma komisijos pranešime.

Posėdyje taip pat diskutuojama apie ypatingą grėsmę keliančių pavojingų medicininių atliekų tvarkymą, jo kontrolę bei būtiną tarptautinio bendradarbiavimo skatinimą keičiantis šios srities informacija.

Posėdyje buvo aptartos šio sektoriaus veiklos reglamentavimo teisėkūros problemos ir galimi jų sprendimo būdai. Atkreiptas dėmesys, jog kai kuriais atvejais teisėkūros iniciatyvų procesą įtakoja suinteresuoti lobistai, todėl teisinės aplinkos keitimo iniciatyvos yra blokuojamos.

Komisija nusprendė tęsti atliekų tvarkymo sektoriaus teisinio reglamentavimo svarstymą ir reikalauti iš Generalinės prokuratūros pagal kompetenciją užtikrinti atsakomybės už padarytus neteisėtus veiksmus neišvengiamumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius