Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 03

Antikorupcijos komisija ragina FNTT vadovą Kęstutį Jucevičių atsistatydinti

Seimo Antikorupcijos komisija antradienio posėdyje ketina priimti „išvadas dėl komisijos atlikto tyrimo išvadų įgyvendinimo“, kuriose Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius raginamas atsistatydinti iš pareigų.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt

Jam to nepadarius, Antikorupcijos komisija ragina FNTT vadovą atleisti iš pareigų laikinai vidaus reikalų ministro pareigas einantį sveikatos reikalų ministrą Raimondą Šukį.

FNTT vadovu atsistatydinusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio paskutinėmis darbo dienomis paskirtas K.Jucevičius, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) duomenimis, yra tarnybiniame tyrime įvertintas kaip „dėl aplaidumo padaręs tęstinį tarnybinį nusižengimą“ preciziškai nesilaikant visų slaptų dokumentų tvarkymo taisyklių, pažymi Seimo komisija.

Tačiau STT komisijai pateiktame atsakyme taip pat tvirtinama, ka po šio tarnybinio tyrimo, buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius atsižvelgdamas į „K.Jucevičiaus padaryto tarnybinio nusižengimo priežastis, kaltės laipsnį (aplaidumą), pasekmes (nekilo), teigiamą charakteristiką bei kitas aplinkybes“ 2011 gegužės 27 dieną nutarė netraukti K.Jucevičiaus tarnybinėn atsakomybėn, o aptarti FNTT posėdyje ir įvertinti eilinės atestacijos metu.

Kad jokia tarnybinė nuobauda K.Jucevičiui po tarnybinio tyrimo nebuvo skirta patvirtino ir į Antikorupcijos komisijos posėdį atvykęs buvęs FNTT vadovo pavaduotojas Vytautas Giržadas.

Pasak jo, tarnybiniai tyrimai dėl galimai aplaidžiai tvarkytų dokumentų tarnyboje turėtų būti tęsiami ir po jo bei V.Gailiaus atleidimo. Komisija prašo FNTT informuoti apie šių tyrimų eigą ir rezultatus.

Antikorupcijos komisijos teigimu, K.Jucevičius nuslėpė, kad buvo pradėtas tarnybinis tyrimas, todėl kyla abejonių dėl jo reputacijos nepriekaištingumo.

Keitė konkurso sąlygas

Be to, komisija įvertino, kad R.Palaitis esą specialiai pritaikė K.Jucevičiui FNTT vadovo konkurso sąlygas dėl rusų kalbos mokėjimo. Pasak komisijos, R.Palaitis galėjo atleisti V.Gailių tam, kad į jo postą galėtų skirti K.Jucevičių.

Komisija prašo STT atlikti tyrimą ir įvertinti, ar K.Jucevičiaus skyrimo FNTT vadovu galimai siekęs R.Palaitis buvusiam tarnybos vadovui V.Gailiui nedarė spaudimo dėl su jo partiečiais susijusių tyrimų.

Išvadose komisija įvertina ir Vyriausybės veiklą. Konstatuojama, kad komisija apgailestauja Vyriausybę laikiusis „neaiškių politinių susitarimų“, pasiektų Prezidentūroje ir neatšaukus R.Palaičio įsakymų, kuriais iš postų išversti buvę FNTT vadovai. 

Be to, komisija siūlo STT vadovui Žimantui Pacevičiui įvertinti savo tarnybos darbuotojų, kurie esą per greitai pateikė teigiamą išvadą apie K.Jucevičių, „tolesnes galimybes dirbti“. Įvertinti komisija siūlo ir Valstybės tarnybos departamento direktorės L.Tuleikienės galimybes toliau eiti šias pareigas, nes ji savo veiksmais esą parodė „galimą neatsparumą aukštesnių pareigūnų įtakai“.

Komisija dar kartą teigia apgailestaujanti, kad pareigų neprarado ir generalinio prokuroro pavaduotojas D.Raulušaitis.

Tokio turinio komisijos išvados bus siunčiamos prezidentei Daliai Grybauskaitei, Seimo pirmininkei Irenai Degutienei, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete, Seimo operatyvinės veiklos kontrolės komisijai, Vyriausybei, generaliniam prokurorui, Specialiųjų tyrimų tarnybai, Valstybės tarnybos departamentui.

Primename, kad kovo pradžioje priimtose išvadose komisija pareikalavo atstatydinti tuometinį vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, grąžinti į darbą atleistus FNTT direktorių V.Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

Išvadose komisija taip pat reikalavo atleisti generalinio prokuroro pavaduotoją D.Raulušaitį, nes jis esą galėjo atskleisti konfidencialią informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius