Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 28 /12:33

Raimundas Palaitis piktinasi išankstiniais Ligito Kernagio komentarais apie komisijos darbą

Finansinių nusikalimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes besiaiškinanti Seimo Antikorupcijos komisija antradienį vėl tęsia apklausas.
Antikorupcijos komisija apklausia STT vadovą Žimantą Pacevičių
Antikorupcijos komisija apklausia STT vadovą Žimantą Pacevičių / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį komisija vėl posėdžiauja slaptai – buvo užrakintos visos aukšto, kuriame vyksta posėdis, durys.

STT vykdo tik prokuratūros pavedimus

Dar prieš 9 val. į Seimą atvykusiam Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovui Žimantui Pacevičiui komisijos priėmimo teko ilgokai palaukti.

STT vadovą gerokai nustebino tai, kad niekas iš Antikorupcijos komisijos jo nepasitiko. Ž.Pacevičiui teko pačiam ieškotis kabineto, kuriame vyksta posėdis.

Po apklausos komisijoje Ž.Pacevičius teigė negalintis komentuoti, kokie klausimai jam buvo užduoti ir negalįs vertinti, ar pasitarnavo komisijai.

Pasak jo, STT nedalyvavo tame pasitarime, iš kurio galbūt nutekėjo informacija apie ketinimus nacionalizuoti banką „Snoras“.

Ž.Pacevičius teigė, kad jo vadovaujama tarnyba tik dabar pradėjo vykdyti Generalinės prokuratūros, atliekančios ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto informacijos nutekėjimo, pavedimus.

„STT vykdo tik tas užduotis, kurias paveda atlikti Generalinė prokuratūra. Tiek, kiek mums duoda pavedimų, tiek mes tiriame“, – aiškino Ž.Pacevičius.

Anksčiau STT nesidomėjo, kaip buvo nutekinta informacija, susijusi su banku „Snoras“.

Po jo į komisijos posėdį atvyko Kristina Vanagaitė, psichologijos specialistė iš Vilniaus universiteto. Moteris sakė pati nesuprantanti, kodėl komisijai prireikė ją apklausti.

Į Seimą liudyti komisijai atvyko Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

R.Palaitį piktina L.Kernagio šnekos

Pakartotinai apklausiamas Antikorupcijos komisijos buvo Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. Tačiau po apklausos R.Palaitis nesugrįžo pas žurnalistus, o paspruko per kitą išėjimą.

Žurnalistams pavyko surasti R.Palaitį Seime. Iškart po apklausos jis aplankė Liberalų ir centro sąjungos pirmininką Algį Čapliką.

Ministras tikino, kad komisija pakartotinėje apklausoje Antikorupcijos komisijonariai nepateikė jokių naujų klausimų.

„Naujų klausimų ypatingai neišgirdau, galbūt pateikiau detalesnius atsakymus iš mano kompetencijos klausimų“, – sakė R.Palaitis. 

Ministras piktinosi, kad Antikorupcijjos komisijos pirmininkas, jai dar nepriėmus jokių išvadų žiniasklaidai informaciją teikia taip, lyg viskas jau būtų aišku.

„Jie gali įvairius tyrimus daryti, bet pasekmė, matyt bus ta, kad, jei jiems atrodys kas nors susiję su korupcija, tai jie turės tai perduoti atitinkamoms institucijoms – prokuratūrai ir STT“, – įsitikinęs ministras.

Antikorupcijos pirmininkas Ligitas Kernagis yra sakęs, kad R.Palaičio atsakymai į klausimus labai skyrėsi nuo kitų komisijos apklaustų pareigūnų.

Apklaus G.Vainauską

Antradienį komisija ketina užduoti klausimus dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiajam redaktoriui Gedvydui Vainauskui.

Krašto apsaugos ministerijos patalpose komisija antradienį užduos klausimų tyrimus poligrafu atlikusiems pareigūnams iš Valstybės saugumo departamento (VSD) bei Krašto apsaugos ministerijos Antrojo operatyvinių tarnybų departamento.

Skelbiamoje darbotvarkėje taip pat numatyta, kad informaciją pateiks buvęs generalinio prokuroro Dariaus Valio pavaduotojas Andrius Nevera, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Generalinės prokuratūros, FNTT atstovai.

Praėjusią savaitę buvo apklausti vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, buvę FNTT vadovai – direktorius Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas, Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Gediminas Grina ir jo pavaduotojas Romualdas Vaišnoras.

Komisijai jau liudijo generalinis prokuroras Darius Valys ir jo pavaduotojas Darius Raulušaitis, Krašto apsaugos ministerijos Antrojo operatyvinių tarnybų departamento direktorius Juozas Kačergius ir poligrafologas Vitas Saldžiūnas. Savo noru komisijai atsakyti į klausimus panoro prezidentės vyriausiasis patarėjas Jonas Markevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius