Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 12 03

Antrą kartą dėl COVID-19 užverto darželio vadovė: „Trūksta ir tėvų atsakomybės“

Klaipėdos lopšelio-darželio „Aitvarėlis“ bendruomenei – sudėtingas metas. Dėl išplitusio koronaviruso darželį teko porai savaičių visai uždaryti. Ši įstaiga dėl COVID-19 jau uždaroma antrą kartą. Darželis pirmadienį pagaliau atsivers, nors dar ne visi darbuotojai pasveikę. Susirgus virtuvės darbuotojoms teko ieškoti netradicinių sprendimų.
Vaikai
Vaikai / 123RF.com nuotr.

Klaipėdos lopšelio darželio „Aitvarėlis“ vadovė Aušra Jablonskienė prisipažino – šios dvi savaitės buvo gana sudėtingos. Ne visi susirgę darželio virtuvės darbuotojai pasveiko, tačiau įstaiga atsivers ugdytiniams. Kaip atviravo darželio vadovė – teko ir naktimis sukti galvą, kaip greičiau atsidaryti. „Buvo ir nemigo naktų, vis galvojau, kaip suplanuoti darbus, kad virtuvė galėtų veikti“, – pasakojo A.Jablonskienė.

COVID-19 buvo nustatytas 6 darbuotojams. Direktorės žiniomis, susirgo ir 8 vaikai.

„Šis skaičius gali būti ir netikslus, nes kiti tėvai praneša, kad kovidas nustatytas šeimoje, tačiau vaikai nebuvo testuojami. Dabar prašome tėvų atsakomybės ir pirmadienį atvesti tik sveikus vaikus“, – kalbėjo įstaigos vadovė.

„Aitvarėlis“ buvo užvertas ir praėjusį rudenį. Tada, kaip teigia A.Jabonskienė, buvo dar daugiau nežinios. Tai buvo pirmas atvejis Klaipėdos mieste, kai prireikė kuriam laikui uždaryti visą ugdymo įstaigą.

Dabar darbus būtų pavykę sustyguoti, jei ne virtuvė. Susirgus virėjoms, neliko kam gaminti maisto. Nepasiskiepijusi buvo tik viena darbuotoja. Direktorės žiniomis, darbuotojos sirgo gana lengva forma. Dviem jų nedarbingumas pratęstas, gydosi jos namuose.

„Su specialiste peržiūrėjome, kad po šio įvykio visi įstaigos darbuotojai bus imunizuoti: arba jau pasiskiepiję ir 3 doze, arba persirgę“, – teigė A.Jablonskienė.

Ji pati atkreipė dėmesį, kad būtent darželių darbuotojos dirba didelės rizikos sąlygomis, nes tenka dirbti su būriu vaikų. Ne visi tėvai šį virusą vertina rimtai. Pasitaiko atvejų, kad, net ir šeimoje nustačius viruso atvejį, vaikas vis tiek vedamas į grupę.

„Turim imtis atsakomybės prieš kitus. Galvoti apie kitus, ne tik save“, – kalbėjo direktorė.

Anot Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro vadovės Jūratės Grubliauskienės, jei ne COVID-19 išplitimas virtuvėje, greičiausiais nebūtų reikėję uždaryti visos įstaigos.

„Kai suserga pedagogai, jau turime tvarką, kaip organizuoti darbus. Įstaigų uždaryti nereikia. Šiuo atveju nebuvo likę kam gaminti maisto“, – kalbėjo J.Grubliauskienė.

Dėl COVID-19 šiuo metu izoliuota viena lopšelio-darželio „Atžalynas“ grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius