Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 28

Antradienį Europos aikštėje – ūkininkų turgus

Antradienį (birželio 29 d.) nuo 10 val. Petrinių proga Europos aikštėje šurmuliuos ūkininkų turgus, kuriame ūkininkai iš visos Lietuvos pardavinės savo produkciją. Šį renginį sutarta organizuoti po trečiadienį įvykusios diskusijos apie ūkininkų veiklos Vilniuje iššūkius ir sprendimus, taip pat pristatytas vilniečių nuomonės apie Kalvarijų turgavietę tyrimas.
Ūkininkų turgeliai itin išpopuliarėjo, todėl galvojama plėsti jų tinklą.
Ūkininkų turgeliai itin išpopuliarėjo, todėl galvojama plėsti jų tinklą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprendžiant iš rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Socialinės informacijos centras“ atlikto tyrimo rezultatų, daugelis vilniečių Kalvarijų turguje norėtų matyti daugiau lietuviškos ūkininkų produkcijos ir ekologinių prekių.

Diskusijos metu buvo iškelta problema, kad dabartiniuose turguose atsiranda ir „gudručių“ ūkininkais save vadinančių verteivų, kurie tiesiog perparduoda pramoniniu būdu pagamintus maisto produktus, taip apgaudami pirkėjus. Pasak ūkininkų, tokia situacija kai kuriose turgavietėse išspręsta segmentavimu, kai tam tikra turgaus dalis yra skirta tik ūkininkų produkcijai.

Ūkininkai pažymi, kad svarbiausia yra informuoti vartotojus, kokią produkciją jie perka. Anot ūkininkų, jiems svarbu būti arčiau vilniečių, kadangi šie jau pamėgo tradiciniais tapusius ūkininkų turgelius įvairiose Sostinės vietose.

Ūkininkai taip pat pastebi, kad šiuo metu Kalvarijų turgaus aplinka nėra patogi ir pritaikyta gyventojų ir norinčių joje prekiauti ūkininkų poreikiams, ten pakankamai sunku naujai pradėti prekybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius