-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 01

Antroji šiais metais „Misijos Sibiras“ ekspedicija šeštadienį išvyksta į Buriatiją

Šeštadienį į ekspediciją po lietuvių tremties ir įkalinimo vietas išvyksta antroji šių metų projekto „Misija Sibiras“ grupė.
Keliautojai aplankė lietuvių tremties ir įkalinimo vietas.
Keliautojai aplankys lietuvių tremties ir įkalinimo vietas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šį kartą jauni žmonės lankysis Buriatijos Respublikoje Rusijoje ir ten tvarkys apleistas lietuvių kapavietes, jas fiksuos bei susitiks su vis dar ten gyvenančiais lietuviais, pranešė projektą organizuojanti Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT).

Ši ekspedicija, lydima ekspedicijos vadovo Gintauto Aleknos, iš Vilniaus geležinkelio stoties į Maskvą išvyksta šeštadienio popietę. Iš Maskvos jaunuoliai lėktuvu pasieks Buriatijos sostinę Ulan-Ude, o iš ten toliau trauks lietuvių tremtinių takais.

Planuojama, kad ekspedicijai pavyks aplankyti Zaigarajevo, Verchny Taltsy bei Chorinsko vietoves. Tačiau pažymima, kad šiai ekspedicijai gali trukdyti oro sąlygos, nes rugpjūtį Buriatijoje prasideda rudens sezonas ir orai sparčiai vėsta.

„Rengdami šias ekspedicijas sulaukiame ypač didelio palaikymo iš visuomenės, ypač tų, kurie patys yra patyrę tremtį ar įkalinimą lageriuose. Taigi tai tik dar kartą patvirtina, kad šis projektas – ne tik jaunų žmonių ugdymas ir istorinis priminimas visuomenei, bet ir būdas kartų dialogui“, – pranešime teigia LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko.

Pirmoji šių metų „Misijos Sibiras“ ekspedicija praėjusią savaitę grįžo iš Kazachstano. Čia jaunuoliai lankė bei fiksavo sparčiai griūvančių lagerių teritorijas, rinko lietuvių pasakojimus bei tvarkė pavienes jų kapavietes.

Projekto „Misija Sibiras“ ekspedicijos rengiamas jau ketvirtus metus iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius