-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 14

Palangoje – stintų šventė be stintų?

Šeštadienį, vasario 15 dieną, Palangoje vyks tradicinė stintų šventė „Palangos stinta“. Tačiau stintų antplūdžio Lietuvoje nėra. Ką keps palangiškiai? Žvejai ieško stintų per perpardavinėtojus, todėl aišku, kad šįmet stinta bus ypač brangi.
Kurorto verslininkai trynė rankomis: stintos šventė sulaukė svečių antplūdžio.
Kurorto verslininkai tikisi sulaukti svečių antplūdžio. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
„Palangos stinta“ – tradicinė, jau vienuoliktą kartą rengiama šventė, kurios sumanytojai – aktyvūs kurorto verslininkai ir kultūros darbuotojai. Ieškodami būdų, kaip žiemą į Palangą privilioti kuo daugiau svečių, aktyviausi palangiškiai prieš vienuolika metų nusprendė į pagalbą pasitelkti agurkais kvepiančią žuvį – stintą.

Jau pirmoji „Palangos stinta“ savo išskirtiniu turiniu sulaukė ne tik palangiškių, bet ir kitų miestų gyventojų susidomėjimo. Nuo tada svečių iš Lietuvos ir užsienio skaičius šventėje kasmet auga.

Palangos sav. nuotr./Palangos J.Basanavičiaus gatvėje Stintų ordino riteriai iškilmingai iškabino gintarinę stintą.
Palangos sav. nuotr./Palangos J.Basanavičiaus gatvėje Stintų ordino riteriai iškilmingai iškabino gintarinę stintą.

Stinta bus brangi

J.Basanavičiaus gatvė stinta pakvips šeštadienio vidurdienį – norintieji galės paragauti įvairiais būdais paruoštos šios agurkais kvepiančios žuvies. Virtuvės meistrai labai rekomenduoja paskanauti ir marinuotos, vytintos, rūkytos bei kitais būdais paruoštos stintos.

Neliks nuvilti ir tie, kurie lauktuvių iš šventės norės parvežti šviežios žuvies – pagrindiniu Stintų šventės atributu prekiaus ir vietos žvejai.

Tiesa, stinta šiemet gali būti itin brangi, nes pastarosiomis dienomis žvejai jos nepagaudavo, tad šventės dalyviai jos ieškojo pas perpardavinėtojus.

Tiesa, stinta šiemet gali būti itin brangi, nes pastarosiomis dienomis žvejai jos nepagaudavo, tad šventės dalyviai jos ieškojo pas perpardavinėtojus ir mokėjo daug daugiau nei įprastai, todėl ir stintos valgytojams teks atverti pinigines.

Šeštadienį Palangoje, Jūratės ir Kastyčio skvere vyksiančio Lietuvos stintų barbekiu čempionato dalyviai ne tik demonstruos įvairius šios žuvies pagaminimo būdus, bet ir noriai dalinsis savais receptais su besidominčiaisiais.

Šventę praturtins ir ryte ant jūros tilto vyksiančios stintų meškeriojimo varžybos ir, be abejo, visą dieną J.Basanavičiaus gatvėje šurmuliuosiantis kermošius, skambėsiančios liaudiškos melodijos, žvejiškos atrakcijos ir rungtys, kuriose dalyvauti bus kviečiami visi norintieji.

Kurorte šį šeštadienį vyks ir Sveikuolių šventė. Bene didžiausia atrakcija, kurią palangiškiams ir svečiams rytoj pasiūlys sveikuoliai – vadinamosios ruonių maudynės, 15 val. vyksiančios prie jūros tilto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius