Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 27

Antstoliai, neįgiję aukštojo mokslo, atleisti teisėtai

Praėjusių metų pabaigoje įsigaliojus Antstolių įstatymo nuostatoms, teisingumo ministras Petras Baguška 2007 m. spalio 1 d. atleido 27 antstolius, neįgijusius aukštojo teisinio universitetinio išsilavinimo. Atleisti antstoliai teismams apskundė teisingumo ministro įsakymus dėl atleidimo.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

Šių metų lapkričio 20 d. Vyriausiasis administracinis teismas priėmė nutartį dėl antstolės Danutės Stonienės, o lapkričio 21 d. dėl antstolių Gintaro Dovydaičio ir Daivos Kelmelienės skundų. Nutartyse nurodyta, kad teisingumo ministro įsakymai dėl minėtų antstolių atleidimo yra teisėti ir pagrįsti, todėl nuo minėtų nutarčių priėmimo dienų šių antstolių įgaliojimai pasibaigė. Vyriausiojo administracinio teismo sprendimai nėra skundžiami, teigiama Teisingumo min.

Todėl atitinkamai lieka galioti ir 2007 m. spalio 2 d. pasirašyti teisingumo ministro įsakymai, pagal kuriuos nebaigtos atleistųjų antstolių bylos turi būti perduotos nurodytiems veikiantiems antstoliams.

Plungės ir Telšių rajonų apylinkių teismų veiklos teritorijose veikusios antstolės Danutės Stonienės nebaigtos bylos turės būti perduotos antstoliui V.Drungilui; Šiaulių miesto, Šiaulių, Radviliškio, Kelmės, Raseinių, Joniškio, Pakruojo ir Pasvalio rajonų apylinkių teismų veiklos teritorijose veikusio antstolio Gintaro Dovydaičio - antstolei V.Šimkienei, o Alytaus, Lazdijų ir Prienų rajonų apylinkių teismų veiklos teritorijose veikusios antstolės Daivos Kelmelienės – antstoliui S.Virbickui.

Bylų perdavimą reglamentuoja Nebaigtų vykdomųjų bylų ir kitų dokumentų, neišmokėtų išieškotų piniginių lėšų ir turto, perimto, bet neperduoto išieškotojui bei antstolio archyvo perdavimo pasibaigus antstolio įgaliojimams tvarka. Pagal šią tvarką vykdomųjų bylų perdavimą organizuoja Lietuvos antstolių rūmai. Ši tvarka buvo patvirtinta dar 2002 m. liepos 8 d. teisingumo ministro įsakymu ir daug kartų buvo taikyta antstolių bylų perdavimo praktikoje.

Paskirtiesiems antstoliams turi būti perduotos buvusių antstolių nebaigtos vykdomosios bylos bei kiti dokumentai, neišmokėtos išieškotos piniginės lėšos ir perimtas, bet neperduotas išieškotojui turtas. Perimančiais skirti kiti antstoliai, aptarnaujantys tą pačią veiklos teritoriją, o tais atvejais, kai jų nebuvo – besiribojančios veiklos teritorijos antstolis, sujungiant jo aptarnaujamą veiklos teritoriją su teritorija, kurioje veikė buvęs antstolis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius