Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 20

Anykščių ligoninei mero patarėjas laikinai vadovauja nuo pernai gegužės, o nuolatinio vadovo niekas neieško

Anykščių rajono tarybai dar pernai gegužę atleidus vietos ligoninės direktorių Audrių Vasiliauską, į jo vietą sėdo rajono mero konservatoriaus Sigučio Obelevičiaus patarėju tuomet dirbęs Dalis Vaiginas. Tačiau laikinuoju ligoninės vadovu paskirtas D.Vaiginas gydymo įstaigai vadovauja iki šiol, o naujo vadovo Anykščių valdžia neieško – konkursas iki šiol nepaskelbtas. S.Obelevičius 15min žadėjo, kad konkursas bus, bet esą kiek vėliau.
Sigutis Obelevičius
Sigutis Obelevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pernai pavasarį Anykščių rajono žiniasklaida aprašinėjo nemenką konfliktą: meras S.Obelevičius nuožmiai kritikavo buvusio rajono mero Kęstučio Tubio į darbą priimtą Anykščių ligoninės vadovą A.Vasiliauską.

Pastarajam meras vietos spaudoje žėrė nemažai priekaištų nesusitvarkant su pareigomis, tad galiausiai gegužės 28 dienos Anykščių rajono tarybos posėdyje A.Vasiliauskas buvo atleistas iš pareigų savo paties prašymu.

„Išeinu spaudžiamas mero, nors tai vadinama šalių susitarimu. Bet kaip žinote, šis spaudimas prasidėjo nuo pačios pirmos dienos“, – nuotoliniame tarybos posėdyje neslėpė A.Vasiliauskas.

Tame pačiame posėdyje laikinuoju ligoninės vadovu paskirtas tuomet mero S.Obelevičiaus patarėjo pareigas ėjęs D.Vaiginas.

Vietos spaudoje rašyta, kad D.Vaiginas Anykščių ligoninės direktoriaus pareigas ėjo bene du dešimtmečius ir pareigų neteko tuomet, kai meru tapo K.Tubis.

Konkursą žada vėliau

15min gavo informacijos, kad nors Anykščių ligoninė nuolatinio vadovo neturi jau aštuonis mėnesius, jo ieškoti neskubama – net nepaskelbtas konkursas į ligoninės vadovo pareigas, o jas vis dar laikinai eina buvęs mero patarėjas.

Antradienį rajono meras S.Obelevičius 15min pripažino, kad konkursas tikrai dar nepaskelbtas.

„Konkursas bus, bet tiesiog dabar yra tokia įtempta padėtis, kad tiesiog mes taip galvojame, kad geriau šiek tiek pralaukti šitą patį baisumą, kol baigsis bent jau ten jau tas židinys ligoninėje, tada jau skelbsime, – tikino jis. – Čia ne todėl, kad kažkas tai kitaip.“

Paklaustas, kada laukti konkurso, meras teigė, kad rajono medikai jau gavo pirmus skiepus, dalis jų persirgo:

„Kai tik židinys baigsis, tai manau, vasario viduryje ar kovo pradžioje, tada ir skelbsime. Visi dokumentai paruošti, tiesiog kunkuliuojam, nes nesinori ten dar įnešti tokios sumaišties“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius