-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Apdovanojimas už geriausią architektūros kūrinį – „Nakcižibio“ Varėnos rajone autoriams

Šiemet Aplinkos ministerijos apdovanojimą už kūrybinius laimėjimus urbanistikos ir architektūros srityse pelnė poilsio namų „Nakcižibis“ autoriai.
Poilsio namai „Nakcižibis“ prie Lavyso ežero
Poilsio namai „Nakcižibis“ prie Lavyso ežero / nakcizibis.lt nuotr.

Bendrovės „Arches“ architektų Arūno ir Rolando Liolų, Edgaro Neniškio, Luko Lažinsko ir Liutauro Nekrošiaus projektuoti poilsio namai 2009 metais pastatyti Lavyso kaime, Varėnos rajone, pranešė Aplinkos ministerija.

Daugiau apdovanojimą pelniusių poilsio namų nuotraukų galite pamatyti čia.

Šį apdovanojimą ministerija yra įsteigusi 2007-aisiais. Jis skiriamas kas dvejus metus už geriausią architektūros kūrinį, realizuotą per pastaruosius dvejus metus.

Pirmieji apdovanojimą pelnė Šiaulių miesto arenos architektai Eugenijus Miliūnas, Gintaras Balčytis, Algimantas Bublys, Algimantas Černiauskas ir Linas Tuleikis. 2009 metais laurai atiteko architektams Donaldui Trainauskui, Dariui Baliukevičiui ir Virginijai Bakšienei už atgimusią Utenos A. ir M.Miškinių viešąją biblioteką.

Šiemetiniam apdovanojimui – 8 tūkst. litų piniginei premijai – buvo pasiūlyti dvylikos architektūros kūrinių projektų autoriai.

Antrąją vietą šiemet konkurse pasidalijo „Swedbank“ centrinės būstinės Vilniuje architektai Audrius Ambrasas, Vilma Adomonytė, Tomas Eidukevičius ir Donatas Malinauskas bei Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus bibliotekos Kaune architektės Gražina Janulytė-Bernotienė, Loreta Bulakienė ir Guoda Zykuvienė.

Šiemetinis apdovanojimas laureatams ir padėkos raštai konkurso dalyviams bus įteikti per penktąjį Urbanistinį forumą spalio 14 dieną Klaipėdos universitete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius