-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 26

Apdovanotas girtam vairuotojui gatvėmis važiuoti sutrukdęs šiaulietis

Penktadienį už paramą policijai ir bendradarbiavimą kovojant su nusikalstamumu bei teisėtvarkos pažeidėjais Šaulių apskrities policijos muziejuje buvo pagerbtas šiaulietis Vytautas Buivydas. Laikinai einantis Šiaulių apskrities VPK viršininko pareigas Vincas Urbonavičius jam įteikė Šiaulių apskrities policijos viršininko padėką ir iš stiklo pagamintą suvenyrinį Šiaulių apskrities policijos ženklą.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Renginio akimirka
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Renginio akimirka

Ketvirtadienio naktį Šiaulių miesto Radviliškio gatvės gyventojas Vytautas Buivydas apsaugojo kaimynų ramybę, kuriems neleido miegoti girtuokliaujančių žmonių grupė, ir inicijavo girto vairuotojo sulaikymą.

Tą naktį V.Buivydui ir kitiems Radviliškio gatvės gyventojams ramybę drumstė čia triukšmavę girti asmenys: iš stovėjusio automobilio sklido garsi muzika, dužo butelių šukės, žmonės garsiai aiškinosi asmeninius santykius, rėkavo. Apie pusę dviejų automobilio vairuotojas pradėjo pavojingai važinėti ir manevruoti automobiliu. V. Buivydas apie tai pranešė policijai.

Šiaulių apskrities VPK nuotr./Renginio akimirka
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Renginio akimirka

Kol policija važiavo į įvykio vietą, triukšmadariai susėdo į automobilį ir pajudėjo miesto link. Suprasdamas, kad automobilis kelia grėsmę, nes vairuotojas neblaivus ir gali padaryti žalos, V.Buivydas sėdo į savo automobilį ir, laikydamasis saugaus atstumo, ėmė juos sekti. Jis nuolat policijai perdavinėjo informaciją apie automobilio važiavimo kryptį. Automobiliui pavyko nuvažiuoti nuo Radviliškio gatvės iki prekybos centro „Saulės miestas“. Čia triukšmadariams kelią pastojo policijos pareigūnai, kurie 25 metų automobilio vairuotojui nustatė sunkų 3,11 promilės girtumą. Vairuotojas neturėjo teisės vairuoti, automobilis neturėjo techninės apžiūros talono, transporto priemonė nebuvo drausta. Pažeidėjui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad 27 metų V.Buivydas visuomenei pasitarnauja jau ne pirmą kartą. Šių metų balandžio 5 d. naktį jis padėjo policijai sulaikyti į parduotuvę, esančią Radviliškio gatvėje, įsibrovusį vagį. Vyras nepabūgo grasinimų ir naktį, rizikuodamas gyvybe, atliko pilietinę pareigą. Už vagies sulaikymą jis buvo apdovanotas policijos Angelo sargo skulptūrėle. Šiaulių miesto policijos komisariato viršininkas Rimvydas Šlekys dėkodamas drąsiam vyrui pasakė: „Tokių aktyvių, jaunų, drąsių, ryžtingų, sugebančių nepasimesti, reikia paieškoti.“

Apdovanojamas Vytautas Buivydas išsakė mintį, kad apdovanojimas paskatins ateityje būti dar pilietiškesniu.

Nepraėjo ir du mėnesiai, o Vytautas Buivydas, padėdamas sulaikyti girtą vairuotoją, dar kartą parodė savo pilietiškumą. Laikinai einantis Šiaulių apskrities VPK viršininko pareigas Vincas Urbonavičius, spausdamas ranką aktyviajam šiauliečiui, išreiškė lūkestį dėl tokio elgesio užkrečiamumo tarp miesto gyventojų. „Tada ir mieste būtų saugiau bei ramiau“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius