-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 28

Apdovanoti prie Lietuvos augimo prisidėję piliečiai

Ketvirtadienį įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai – jie skirti keliolikai Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių bei prie šalies augimo prisidedančių piliečių bei dviem organizacijoms.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštąjį kartą vykusių apdovanojimų devynioms kategorijoms iš viso buvo nominuoti 33 lietuviai iš Jungtinių Valstijų, Šveicarijos, Prancūzijos, Norvegijos, Danijos, Malaizijos, Austrijos, Jungtinės Karalystės. Dalis nominuotų asmenybių jau grįžę, gyvenantys ir kuriantys Lietuvoje. Apdovanojimus globojanti prezidentė Dalia Grybauskaitė laureatams įteikė skulptoriaus Stasio Žirgulio šiam renginiui sukurtas statulėles, įamžinančias stiprybės ir integracijos idėjas.

Už į Lietuvą pritrauktas investicijas renginio metu apdovanotas JAV įmonės „Harbourtouch“ Lietuvoje vadovas Tadas Vizgirda. Tarptautinėse įmonėse dirbęs T.Vizgirda priklauso Amerikos prekybos rūmų valdybai, jo vadovaujamas „Harbourtouch” produktų vystymo padalinys Lietuvoje subūrė 63 žmonių komandą ir džiaugiasi randantis išskirtinių talentų.

Už Lietuvoje diegiamas ir plėtojamas pasaulinio lygio mokslo inovacijas pagerbtas Vilniaus universiteto Biotechnologijų instituto Mikroskysčių laboratorijos steigėjas ir vadovas Linas Mažutis. Iš užsienio grįžęs į Lietuvą jis Vilniaus universitete ėmėsi plėtoti mikroskysčių technologiją, leidžiančią pažvelgti į vėžį pavienių ląstelių lygiu – jo mokiniai įkūrė startuolį „Droplet Genomics“.

Už tarptautinę patirtį pokyčiams regionuose apdovanotas Tauragės mero patarėjas, globalios Tauragės iniciatorius Dovydas Kaminskas. Jis buvo pirmasis garsiai įvardijęs poreikį bendrauti su išvykusiaisiais.

Už globalius pokyčius Lietuvos finansų valdyme apdovanojimas skirtas Lietuvos banko valdybos nariui, globalių ekonomikos mokslininkų telkėjui Mariui Jurgilui. Pažymima, jog M.Jurgilas aštuntus metus su buvusiais bendramoksliais rengia kasmetines ekonomikos tyrėjų konferencijas, Lietuvos bankas inicijavo ir naują ekonomikos mokslo bakalauro programą (anglų kalba) Vilniaus universitete.

Už lietuvių sukurtų idėjų pripažinimą pasaulyje pagerbti vieno didžiausių Lietuvos startuolių „Transfer Go“ įkūrėjai: Daumantas Dvilinskas, Justinas Lasevičius, Arnas Lukoševičius ir Edvinas Šeršniovas. Startuolis siekia tapti naujos kartos finansinių technologinių sprendimų kompanija.

Už Lietuvos vardo garsinimą apdovanoti architektai Petras Išora, Ona Lozuraitytė, Ivane Ksnelashvili bei Dominykas Daunys (KILD). Vilniečiai yra sukūrę projektą Yangjaegogae tiltui pietinėje Seulo dalyje – virš greitkelio nusidrieksiantis tiltas jungs du Pietų Korėjos sostinės kalnų masyvus.

Specialus apdovanojimas už ilgametę ir kryptingą veiklą Lietuvai suteiktas dešimtmetį gyvuojančiam Čikagos lietuvių Rotary klubui – jo iniciatyva sutelktomis lėšomis diabetu sergantys Lietuvos vaikai aprūpinti insulino pompomis, nupirkta motinos pieno banko įranga, pradėti statyti Kauno klinikų vaikų reabilitacijos namučiai.

Už tarptautinę patirtį Lietuvos verslui apdovanota Lietuvos investicijų ambasadorė JAV Rūta Laukien. Jos restoranas Bostone „Liquid Art house“ Lietuvos vardą šiandien garsina ne tik menininkų parodomis, bet ir išskirtine virtuve, ji taip pat supažindino „Investuok Lietuvoje“ atstovus su būriu investicijas skirstančių vadovų.

55-erius metus gyvuojantis Lietuvių Fondas apdovanotas už kryptingą lietuvybės užsienyje puoselėjimą – fondas įvairiems lietuviškiems projektams paremti jau skyrė virš 18 milijonų JAV dolerių, daugiausia dėmesio skyrė lietuvybės išsaugojimui skirti projektai.

Kasmet organizuojamais „Globalios Lietuvos apdovanojimais“ siekiama pastebėti ir visuomenei pristatyti svarius globalių lietuvių nuopelnus. Apdovanojimai pagerbia su Lietuva save siejančius tarptautinius profesionalus, kurie savo talentu ir darbu atveria Lietuvai pasaulines galimybes ir perspektyvas. Kaip rodo šių metų apdovanotų lietuvių pavyzdžiai, įgiję profesinių žinių, pasiekę aukštumų, kurti ir dirbti jie neretai grįžta į Lietuvą.

„Globalios Lietuvos apdovanojimus“ organizuoja tarptautinių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius