Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 19

Apdovanoti žodinės istorijos projektų konkurso laureatai

Spalio 19 dieną, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Vilniuje apdovanojo pirmojo ambasados organizuojamo kasmetinio žodinės istorijos projektų konkurso laimėtojus.
Konkurso lauretai
Konkurso lauretai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Istorija

Laimėtojais tapo Ateitininkų Federacijos projektas „Ugnė Karvelis“, parengtas kartu su Ugnės Karvelis gimnazijos muziejumi, Ringaudų biblioteka ir Tabariškių parapijos bažnyčia, bei Vilkijos gimnazijos pristatytas multimedijos projektas „Atminties namai”.

Antrąja vieta pasidalino tarpdisciplininis projektas „Trasmisija“ ir Marijampolės savivaldybės Igliaukos Anzelmo Matučio vidurinės mokyklos projektas „Fermų žvaigždės“.

Konkursas vyko rugsėjo 5-17 dienomis. Nugalėtojus išrinko JAV istoriko ir žodinės istorijos eksperto, buvusio Nacionalinio JAV muziejaus Smithsonian instituto vadovo dr. Brent Glasso vadovaujama JAV ambasados komisija. Iš viso konkursui buvo pateikta net 13 paraiškų iš Marijampolės, Šalčininkų, Šėtos, Kėdainių, Vilkijos, Šiaulių, Panevėžio.

Skelbdamas savo sprendimą, dr. Brent Glass savo išvadose pažymėjo, kad konkursui pateikti projektai dar kartą pabrėžia žodinės istorijos reikšmę ir būtinybę užpildyti visuomenės atminties spragas. Pasak dr. B. Glass, šių projektų įgyvendinimas įtrauks ne tik motyvuotą jaunimą, bet ir apjungs bendruomenės ir vietines institucijas.



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius