Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 03

Apeliacinis teismas Sausio 13-osios įvykių bylos nagrinėjimą tęs M.Romerio universitete

Lietuvos apeliacinis teismas 2020 m. rugsėjo 15 d. teismo posėdyje grįžta prie 1991 m. Sausio 13-osios ir kitų įvykių bylos nagrinėjimo, kurį šių metų pavasarį nutraukė dėl paskelbto karantino.
Vytautas Landsbergis su Robertu Povilaičiu
Vytautas Landsbergis su Robertu Povilaičiu Sausio 13-osios byloje / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Teismas, įvertinęs Lietuvoje susiklosčiusią situaciją dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) plitimo ir atsižvelgęs į sveikatos specialistų rekomendacijas, didelės apimties bylą, kurioje labai daug proceso dalyvių, nagrinės Mykolo Romerio universitete, kurio didžiojoje auditorijoje telpa iki 400 asmenų.

LApT nuotr./MRU salė
LApT nuotr./MRU salė

„Teismas privalo užtikrinti ne tik teisingą, sklandų ir viešą bylos nagrinėjimą, bet ir ribojimų bei rekomendacijų, susijusių su apsauga nuo COVID-19 ligos, laikymąsi teismo posėdžių metu. Teisme saugiai nagrinėti tokios apimties bylos neturime galimybių, todėl džiaugiamės Mykolo Romerio universiteto suteikta galimybe bylą nagrinėti universiteto patalpose, – Lietuvos apeliacinio teismo ketvirtadienį paviešintame pranešime cituojamas teismo pirmininkas Algimantas Valantinas. – Universitete ne tik bus išlaikomi reikiami atstumai tarp proceso dalyvių, bet ir bus galima pasinaudoti kitomis patalpomis, kuriose procesą stebės žurnalistai ir kiti byla besidomintys asmenys.“

Byloje gautas 61 apeliacinis skundas.

Teismas atkreipia dėmesį, kad dėl COVID-19 situacijos šalyje asmenims, kuriems dalyvavimas teismo posėdyje nėra privalomas, rekomenduotina į teismo posėdžius nevykti. Visa informacija apie teismo procesą bus skelbiama viešai.

Laikotarpiu nuo 2020 m. rugsėjo 15 d. iki gruodžio 15 d. byloje numatytas 20-ies teismo posėdžių grafikas:

2020 m. rugsėjo 15, 16, 17, 29, 30 d.

2020 m. spalio 1, 13, 14, 27, 28, 29 d.

2020 m. lapkričio 10, 11, 12, 24, 25, 26 d.

2020 m. gruodžio 8, 9, 15 d.

Posėdžiai vyks visą dieną nuo 9.00 val., išskyrus pirmąjį posėdį, vyksiantį rugsėjo 15 d., jo pradžia – 10.00 val.

Dėl didelio byloje dalyvaujančių asmenų skaičiaus ir taikomų ribojimų dėl COVID-19 norinčius atvykti byla besidominčius asmenis (ne proceso dalyvius) ir žurnalistus į teismo posėdžius kviečiama registruotis elektroniniu būdu.

Baudžiamojoje byloje dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų Vilniaus apygardos teismo 2019 m. kovo 27 d. nuosprendžiu nuteisti 67 asmenys, juos gina daugiau kaip 100 advokatų.

Byloje gautas 61 apeliacinis skundas. Pirmosios instancijos teismo nuosprendį ginčija nukentėjusieji ir civiliniai ieškovai, nuteistieji ir jų gynėjai, prokurorai.

Bylą nagrinės teisėjų kolegija, susidedanti iš Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų Ernesto Rimšelio (kolegijos pirmininko ir pranešėjo), Ernestos Montvidienės ir Justo Namavičiaus. Atsižvelgiant į bylos apimtį, proceso dalyvių skaičių, prognozuojamą bylos nagrinėjimo trukmę ir siekiant užtikrinti sklandų teisėjų kolegijos darbą, šią bylą nagrinėti atsargine teisėja paskirta Egidija Tamošiūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius