Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2017 08 11

Apeliacinis teismas skelbs sprendimą dėl E.Rimašausko ekstradicijos JAV

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį skelbs sprendimą, ar išduoti Jungtinėms Valstijoms Evaldą Rimašauską, kaltinamą per suklastotus elektroninius laiškus iš JAV informacinių technologijų įmonių „Facebook“ ir „Google“ apgaule išviliojęs per 100 mln. JAV dolerių.
Evaldas Rimašauskas
Evaldas Rimašauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šio teismo sprendimas ekstradicijos byloje bus galutinis ir neskundžiamas.

JAV pareigūnai įtaria, kad E.Rimašauskas apgaule iš „Google“ išviliojo apie 23,3 mln. JAV dolerių, iš „Facebook“ – 98,9 mln. dolerių, rodo BNS turimi dokumentai.

Liepos 17 dieną Vilniaus apygardos teismas nusprendė išduoti lietuvį baudžiamajam persekiojimui. E.Rimašauskas šį teismo sprendimą apskundė. Lietuvos piliečio advokatė teigia, kad jo veiksmus turi tirti Lietuvos teisėsauga.

JAV teisėsauga kaltina E.Rimašauską siuntus suklastotus laiškus JAV įmonėms, juose apsimetant Azijoje registruotos įmonės darbuotojais. Amerikiečių atsiunčiamus pinigus jis, įtariama, nukreipė į savo valdomas banko sąskaitas Latvijoje ir Kipre. Pagal kaltinimus, nusikaltimai įvykdyti 2013-2015 metais.

Jungtinių Valstijų pareigūnai pateikė kaltinimus lietuviui dėl sukčiavimo, pinigų plovimo ir tapatybės vagystės. Už pirmuosius du gresia laisvės atėmimas iki 20 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius