-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 27

Apie Angliją: tiesiai ir be jokių pagražinimų

Kodėl anglai nemėgsta kviestis svečių į namus ir žavisi visokia bjaurastimi? Apie ką jie svajoja visą gyvenimą ir kokia yra svarbiausia angliško auklėjimo misija? Kodėl džinas geriamas su toniku? Kodėl sodininkystė mažutėliame namo sklypelyje arba laivų modelių kūrimas iš degtukų anglui daug svarbiau už rimčiausią darbą? Galiausiai, kodėl anglai taip myli savo šalį ir kuo Anglijoje iš tikrųjų verta pasimėgauti?
Andrius Užkalnis
Andrius Užkalnis / Asmeninio archyvo nuotr.

Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus bus galima išgirsti ketvirtadienį, 17 val., Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų gatvė 2, 406 kamb.) apsilankius publicisto ir keliautojo Andriaus Užkalnio knygos „Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį“ pristatyme.

Varčiusieji šią knygą tikina, jog ji – kaip reta įtraukianti. Tokios pagyros glosto širdį autoriui, tikinančiam, kad rašydamas ją nieko specialiai nekūrė – tiesiog, papasakojo viską, ką pastebėjo gyvendamas Didžiojoje Britanijoje. Anglijoje A.Užkalnis – jau penkiolika metų. Ne vienerius metus jis pasakoja ir rašo apie Jungtinę Karalystę. Autorius ieško atsakymo, kodėl ir iš kur kyla mitai, įprasmina ir paaiškina daugelį anglų keistenybių. Knygoje „Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį“ patyrimai ir įspūdžiai fiksuojami rimtai ir skrupulingai, bet kartu linksmai ir nenuobodžiai, pateikiant skaitytojui žinomų pavyzdžių.

„15 metų apie Angliją pasakojau žinių klausytojams Lietuvos radijo laidose, rašiau apie ją šen bei ten, aiškinau keistenybes ir smulkmenas, kurios ir man atsivėrė ne iš karto. Atėjo laikas apie visa tai pakalbėti neskubant ir išsamiai. Prieinamai ir įdomiai: taip, kad skaitytojas pasijustų pagaliau supratęs tai, ką seniai žinojo, bet paaiškinti negalėjo. Pavyzdžiui, kodėl Anglijos vonioje atskiri šalto ir karšto vandens čiaupai, kodėl namukai tokie maži, o „sodas“ priešais namą yra kilimo dydžio,“ – sako A.Užkalnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius