-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 29

Apie artėjančias šventes kauniečiams primena žalios dekoracijos (nuotraukos)

Nemokamas laikraštis „15min“ ir gyviausių naujienų portalas 15min.lt kviečia kauniečius laukti gražiausių metų švenčių su šelmišku žaliu užsidegimu. Nepamiršti, kad iki Kalėdų liko mažiau nei mėnuo, neleis netikėtos dekoracijos mieste: šventiškai aprengtas „Žmogus“ bei pagražintas vienas Vilniaus gatvėje esančių pastatų „vaiduoklių“.
Vietoje užkaltų langų – šventiški paveikslėliai
Vietoj užkaltų langų – šventiški paveikslėliai / E.Ovčarenko ir A.Koroliovo nuotr.
E.Ovčarenko ir A.Koroliovo nuotr./Kalėdoms papuoštas M.Žilinsko dailės galerijos simbolis
E.Ovčarenko ir A.Koroliovo nuotr./Kalėdoms papuoštas M.Žilinsko dailės galerijos simbolis

„15min“ kolektyvas, palaikydamas kauniečių iniciatyvas gaivinti Laisvės alėją, jau ne pirmus metus šventiškai aprengia M.Žilinsko dailės galerijos ir paties Kauno simbolį – skulptūrą „Žmogus“. Tai darydami norime kauniečiams ir miesto svečiams priminti, kad Laisvės alėja nesibaigia ties „Merkurijaus“ fontanu. Taip pat norime paraginti miestiečius, radus laisvą minutę, užsukti į miesto centre esančius muziejus, pavyzdžiui, jau minėtą M.Žilinsko galeriją“, – sakė „15min“ Kauno skyriaus vadovas dr. Donatas Večerskis.

Greta tradicija tampančios idėjos aprengti „Žmogų“, šiemet 15minutininkai nusprendė pagyvinti ir senamiestį. Nuo šeštadienio Vilniaus gatve einantys žmonės ant vieno iš čia esančių pastatų- vaiduoklių vietoj lentomis užkaltų langų gali pamatyti linksmas dekoracijas: slidėmis šliuožiantį žmogeliuką, Kalėdų eglutę, žalią angelą ir kitokias.

„Kaip ir visi kauniečiai, norėtume, kad mieste nebūtų nė vieno apleisto pastato. Kadangi tokio stebuklo negalime padaryti, stengiamės, kad šventiniu laikotarpiu bent vienas neprižiūrėtas pastatas atrodytų linksmesnis ir tvarkingesnis“, – teigė dr. D.Večerskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius