-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 05

Apie Biržų nusikaltėlius prakalbęs ūkininkas Romualdas Misevičius: policija sulaikė ne mano skriaudikus

Apie Biržuose siautėjančias nusikaltėlių gaujas viešai prabilęs ūkininkas Romualdas Misevičius teigia, kad policijos ketvirtadienį sulaikyti nusikalstamos grupuotės nariai nėra tie, dėl kurių siautėjimo į policiją kreipėsi jis. Pasak ūkininko, sulaikytieji nėra pagrindiniai Biržuose siautėjančios gaujos vadeivos.
Romualdas Misevičius
Romuladas Misevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Biržai Policija

Istorijos pradžia: stambus Biržų ūkininkas R.Misevičius teigia, kad Biržus kontroliuoja ne policja, o nusikaltėlių gauja.

„Man ir kitiems biržiečiams šitos pavardės yra girdėtos. Kiek žinau, šitie veikėjai supirkinėjo žemę. Jie priskirti šitai gaujai, tačiau mano atveju, ne jie – pagrindiniai įtariamieji, nebent pagalbininkai. Manęs jie nereketavo“, – 15min.lt teigė R.Misevičius.

Pasak ūkininko, pagrindiniu įtariamuoju jo skunduose nurodomas Biržų sporto mokyklos futbolo treneris Mantas Bartuškevičius.

„Mano visuose pareiškimuose jis minimas kaip pagrindinis įtariamasis. Ir brakonierių sulaikymo byloje jam pateikti kaltinimai dėl grasinimų susidoroti su manimi, su mano šeima, grasinimų nužudyti“, – teigė ūkininkas.

Be to, R.Misevičius pareiškimuose policijai kaip įtariamąjį nurodo vieną buvusio Biržų policininko sūnų.

„Nebenoriu pavardžių minėti, nes žinau, kad jie jau ketina skųstis neva apšmeižti“, – pridūrė ūkininkas.

Laukia keršto

Reaguodamas į M.Bartuškevičiaus teiginius, esą policijai jis skundžiasi dėl to, kad nori sužlugdyti konkurentą kaimo turizmo verslo srityje, R.Misevičius pabrėžė, kad tokį verslą turi net ne pats M.Bartuškevičius, o jo tėvas.

„Jis man joks konkurentas“, – teigė ūkininkas.

R.Misevičius sakė jau laukiantis gaujos atsakomojo žingsnio – šmeižto vietos žiniasklaidoje, bylų.

„Aš žinau, kad principingą mokyklos direktorių jie taip palaužė. Nežinau, ar manęs laukia tas pats, bet aš kol kas šneku ir šnekėsiu. (…) Tikiu, kad bus kažkokie veiksmai, kad bus mano juodinimas panašus. Aš tam pasiruošęs“, – kalbėjo dar vis ryžtingai nusiteikęs ūkininkas.

R.Misevičius tikino susitikime su su partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininku Rolandu Paksu neužsiminęs apie tai, kad jo pareiškimuose įtariamuoju nurodomas M.Bartuškevičius priklauso „tvarkiečiams“.

„Maniau, kad jis seniai iš tos partijos išvarytas“, – sakė ūkininkas.

R.Paksas agitavo kovoti su savo partijos nariu

Praėjusią savaitę  partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas, europarlamentaras Rolandas Paksas aplankė apie

Facebook.com nuotr./Mantas Bartuškevičius
Facebook.com nuotr./Mantas Bartuškevičius

gaujų terorą prakalbusį Biržų ūkininką Romualdą Misevičių ir paragino jį kovoti su gaujomis. Paaiškėjo, kad, tardamas šiuos žodžius, R.Paksas agitavo ūkininką kovoti ne su bet kuo, o su savo partijos nariu M.Bartuškevičiumi, kurį R.Misevičius laiko vienu iš Biržų nusikalstamos gaujos vadeivų.

31 m. M.Bartuškevičius – Biržų sporto mokyklos futbolo treneris ir vienos iš kaimo turizmo sodybų Biržų rajone savininkas. 2011 m. savivaldybių rinkimuose jis tik per plauką netapo Biržų rajono tarybos nariu pagal „Tvarkos ir teisingumo” partijos sąrašą – iš priešpaskutinės 15 vietos sąraše reitinguodami „tvarkdarių“ rinkėjai jį kilstelėjo į trečią poziciją. Rinkimams laimėti pritrūko vos 25 balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius