Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 09

Apie kandidatavimą į prezidento postą paskelbęs V.Mazuronis: „Užkniso“

Šiuo metu jokiai partijai nepriklausantis Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis paskelbė apie savo kandidatavimą į Lietuvos prezidento postą. Jo teigimu, kandidatavimą nulėmė tai, kad jį „užkniso tai, kas dabar vyksta Lietuvoje“.
Valentinas Mazuronis pristato savo rinkiminę kampaniją
Valentinas Mazuronis pristato savo rinkimų kampaniją / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

V.Mazuronio pristatymą rinkėjams pradėjo politologas Vytautas Dumbliauskas, jis pasidžiaugė, kad pagaliau turėsime rinkimus, kuriuose bus intriga.

„Spėliojome, kada laimės Grybauskaitė: pirmame ar antrame ture“, – apie paskutinius dvejus rinkimus kalbėjo politologas. „Šie rinkimai bus tikrai intriguojantys, nes niekas negali pasakyti, kas laimės“, – teigė V.Dumbliauskas.

V.Mazuronis kalbą pradėjo pareikšdamas, kad rinkimai laukia keisti. „Kandidatų daug, o prisipažint, kad kandidatuoja, nieks nedrįsta“, – sakė jis.

„Prieš šešis mėnesius aš paskelbiau, kad rengiuosi dalyvauti prezidento rinkimuose kaip save išsikėlęs nepriklausomas kandidatas“, – kalbėjo V.Mazuronis, žadėdamas, kad su programa važinės per Lietuvą.

„Laisva. Teisinga. Klestinti“, – tokį devizą pasirinko apie savo kandidatavimą paskelbęs buvęs Darbo partijos pirmininkas.

„Manau, kad pagrindinė diskusija per ateinančius prezidento rinkimus turėtų būti, kokią poziciją pasirinks Lietuva“, – teigė V.Mazuronis, aiškindamas, kad gyvename geopolitinių neramumų situacijoje.

Kalbėdamas apie tai, kas vyksta Lietuvoje, V.Mazuronis apibendrino vienu žodžiu: „Užkniso“.

„Geriausias valstybės niekinimo pavyzdys yra griūvantis Gedimino kalnas“, – dėstė jis ir pridūrė, kad politikų rietenos situacijos nepagerina.

„Girdėjau jau, kad ir sekso prekes pardavinės nežinau kaip, kur ir kodėl“, – piktinosi V.Mazuronis. „Pagal korupcijos suvokimo indeksą Lietuva užima devynioliktą vietą“, – pažymėjo jis, teigdamas, kad valdžia siekia nurodinėti teisėsaugai.

Trijų žingsnių programa

V.Mazuronis pasiūlė trijų žingsnių programą. „Pirmas žingsnis – stiprinti tautinę Lietuvos valstybę“, – teigė jis. „Privalome grįžti prie valstybės sampratos ir jos stiprinimo“, – pridūrė kandidatas į prezidento postą.

„Turime nustoti svaigti apie virtualias, globalias ir kitokias Lietuvas. Lietuvos valstybė gali būti ten, kur yra Lietuvos žemė“, – tikino V.Mazuronis. „Lietuvos tautinės valstybės pagrindas: istorija, kalba, kultūra ir švietimas“, – dėstė jis, piktindamasis, kad šios sritys „iškritę ir apmusiję“.

Jo teigimu, Lietuva šiuo metu vykdo nenaudingą užsienio politiką. „Daug praradome, išmėtėme, turime susigrąžinti, atkurti tas institucijas“, – aiškino V.Mazuronis.

„Antras žingsnis – panaikinkime socialinę nelygybę“, – toliau kalbėjo Europos Parlamento narys.

„Trečias žingsnis – kurkime klestinčią pilietinę visuomenę. Užtenka bijoti savo žmonių“, – ragino V.Mazuronis, pabrėždamas, kad problema yra ir tai, kad žmonės negali pasisakyti referendumuose.

„Gana lozungų – imkim ir padarykim!“ – lozungą iškėlė kandidatas. „Neleiskime grobti savo vaikų Norvegijoje“, – ragino jis.

V.Mazuronis žadėjo kovoti už tautinę valstybę ir laimingus piliečius, gyvenančius Lietuvoje. Jo teigimu, pavyzdžiu Lietuvai turi būti Izraelis. „Valstybė stiprinama gerbiant savo kultūrą, ją stiprinant ir būnant viena moderniausių XXI amžiaus valstybių“.

Naujai pasiskelbęs kandidatas teigė, kad savo rinkimų kampaniją kol kas finansuoja pats, tačiau laukia jį paremsiančių žmonių finansinės paramos.

V.Mazuronis taip pat piktinosi, kad Lietuvoje nebelikę lietuviškų bankų ir net užsiminė, kad trūksta lietuviškos žiniasklaidos. Dėl pastarojo dešimtmečio problemų jis kaltino ir dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę.

Pakeitė ne vieną partiją

64-erių metų architektas V.Mazuronis politinę karjerą pradėjo 1993 metais Lietuvos liberalų sąjungoje. 2001 metais jis paliko partiją kartu su Rolandu Paksu ir įkūrė Liberalų demokratų partiją, vėliau tapusią „Tvarka ir teisingumu“.

V.Mazuronis buvo vienas ištikimiausių ir aršiausių R.Pakso gynėjų jo apkaltos metu ir po jos. Tiesa, 2015 metais jis paliko ir šią partiją bei prisijungė prie Darbo partijos. 2015 m. gegužės 30 d. europarlamentaras V. Mazuronis tapo Darbo partijos pirmininku – pasitraukus Loretai Graužinienei iš Darbo partijos pirmininko pareigų. 2016 m. spalio 10 d. po Seimo rinkimų, Darbo partijai neįveikus 5 proc. rinkėjų balsų barjero, V. Mazuronis atsistatydino iš partijos pirmininko pareigų.

Per savo politinę karjerą V.Mazuronis spėjo pabuvoti Šiaulių savivaldybės tarybos deputatu, tris kadencijas buvo Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariu, tris kadencijas buvo ir Seimo nariu. 2012–2014 m. Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje užėmė aplinkos ministro pareigas. 2014 m. išrinktas į Europos Parlamentą, kurio nariu yra iki šiol.

2009 m. V.Mazuronis jau kandidatavo LR prezidento rinkimuose, tačiau tuomet surinko 6,08 proc. balsų ir liko trečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius