TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 21

Apie nepasiskiepijusią D.Nausėdienę pasisakiusiam G.Landsbergiui – prezidento niuksas

Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė dar nepasiskiepijo nuo koronaviruso. Anot prezidento Gitano Nausėdos, taip kol kas patarė sutuoktinės šeimos gydytojas. Nuomonę apie tai, kad D.Nausėdienė dar nepasiskiepijo, išsakęs valdančiųjų lyderis Gabrielius Landsbergis sulaukė griežto atsako iš šalies vadovo, pareiškusio, jog jaunas politikas nuėjo „žemu, nepadoriu keliu“.
Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė
Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė

15min gegužės pradžioje rašė, kad 56 metų amžiaus D.Nausėdienė dar nepasiskiepijo nuo koronaviruso.

Prezidentūros atstovai tąsyk teigė, kad užsiregistruoti vakcinai ji ketina artimiausiu metu. Tačiau iki šiol to nepadarė.

Penktadienį su žmona Doviluose Klaipėdos rajone besilankantis G.Nausėda žurnalistams sakė, kad D.Nausėdienė kol kas nepasiskiepijo dėl labai paprastos priežasties.

„Diana negali skiepytis kol kas dėl to, kad šeimos gydytojas patarė laikinai to nedaryti. Priežasčių nurodyti negaliu, nes tai yra asmens duomenų ir sveikatos būklės apsauga“, – aiškino jis.

Prezidento teigimu, kai tik šeimos gydytoja sutuoktinei patars, kad skiepytis nuo COVID-19 galima, D.Nausėdienė tai padarys tą pačią minutę.

„Ji pasitiki visomis vakcinomis ir yra pasirengusi pasiskiepyti“, – tikino G.Nausėda.

Kartu šalies vadovas pabrėžė, kad jam labai apmaudu, jog jaunas politikas G.Landsbergis nuėjo „tokiu žemu, nepadoriu keliu ir ima kaltinti žmones net iki galo nesuvokdamas situacijos ir net nemėgindamas jos suvokti“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

„Norėtųsi palinkėti, nes visgi žmogus dar gana jaunas, kad jis padarytų tam tikras išvadas ir suvoktų, kad politika yra ne tiktai intrigų kūrimas, mezgimas, galios žaidimėliai, kliauzų rašymas ir darymas. Tai yra daugiau, nes visa tai reikės po savęs palikti.

O kuomet atsigręši atgalios ir pamatysi, kad ten yra tik šitie dalykai, bus ganėtinai nuviliantis momentas. Ir, jeigu taip atsitiks, tai, žinote, tai jau nebe politika. Tai žodis, kuris taip pat prasideda raide „p“ ir baigiasi raide „a“, tiktai ilgesnis“, – komentavo G.Nausėda.

Antroji dozė – birželio viduryje

G.Nausėda nuo koronoviruso „AstraZeneca“ vakcina pasiskiepijo kovo 22 dieną.

Antroji vakcinos dozė prezidentui paskirta po 12 savaičių – birželio viduryje.

LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentas pasiskiepijo nuo COVID-19 „AstraZenecos“ vakcina
LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentas pasiskiepijo nuo COVID-19 „AstraZenecos“ vakcina

Pasirodžius pranešimams apie galimą krešulių susidarymą po šio gamintojo skiepo, demonstruodami, kad pasitiki „AstraZeneca“ vakcina ir drąsindami visuomenę nesibaiminti jos, tada skiepijosi ir kiti valstybės vadovai: Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, premjerė Ingrida Šimonytė, ministrai, parlamentarai.

G.Nausėda skiepijosi sostinės Centro poliklinikoje.

„Aš tikrai manau, kad visos keturios vakcinos, kurios jau patvirtintos, yra patikimos, efektyvios, tikrai suteikia naudą, kad leidžia apsisaugoti nuo sunkių viruso pasekmių. Tai yra svarbiausia.

Labai raginu žmones negaišti, nelaukti, nesvarstyti, eiti skiepytis ta vakcina, kuria jie nori skiepytis, kuria yra pasirinkę. Tokiu būdu jūs užbėgate likimui už akių. Ką gali žinoti, gal viskas bus gerai, bet galbūt virusas jūsų laukia už kampo. Ir jis laukia jūsų pačiomis artimiausiomis dienomis“, – dėstė prezidentas.

VIDEO: Prezidentas G.Nausėda pasiskiepijo nuo COVID-19 „Astra Zeneca“ vakcina – ragino sekti jo pavyzdžiu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius