-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 28

Apie pusė pranešimų apie statybų pažeidimus nepasitvirtina

Gyventojai šiemet yra aktyvesni pranešti apie statybų pažeidimus, tačiau apie pusė pranešimų nepasitvirtina, pranešė Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI).
Statybvietė
Statybvietė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Per 2010–ųjų pusmetį „Karštąja linija“ buvo gauti 103 pranešimai apie savavališkas statybas, apie specialistų, atliekančių teritorijų planavimo ir statybos valstybinę priežiūrą, neteisėtus veiksmus, neveiklumą, piktnaudžiavimą užimamomis pareigomis. Pernai per visus metus inspekcija tokiu būdu gavo 104 pranešimus.

„Kita vertus, maždaug pusė pranešimų nepasitvirtina. Kai kuriuos nepagrįstus pranešimus gyventojai atsiunčia susipykę su kaimynais. Todėl negalima teigti, kad pagausėjo savavališkų statybų ar pareigūnų piktnaudžiavimo užimamomis pareigomis atvejų. Vis mažiau gyventojų rizikuoja savavališkai statytis pastatus, o pareigūnai stengiasi sąžiningai atlikti savo darbą“, – pranešime cituojama VTPSI viršininkė Laura Nalivaikienė.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį buvo gauta 12 pranešimų.

Per antrąjį ketvirtį sulaukta 91 pranešimo, kuriuos visus VTPSI pareigūnai išnagrinėjo. Iš jų 27 pasitvirtino, 31 – nepasitvirtino. 33 pranešimų pagrindu dar vyksta tyrimas.Iš viso iki birželio 30 dienos ištirta 70 pranešimų, gautų „Karštąja linija“.

Daugiausia pranešimų siųsta įtarus, jog vyksta savavališkos statybos.

Aktyviausi buvo Vilniaus apskrities gyventojai – „Karštąja linija“ jie kreipėsi 58 kartus. Kauniečiai apie savavališkas statybas bei pareigūnų piktnaudžiavimą pareigomis ar neveiklumą pranešė 18 kartų, klaipėdiečiai – 6 kartus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius