-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 04

R.Šimašius jau braižo valdančiosios koalicijos kontūrus

Dėl perrinkimo Vilniaus miesto meru kovojantis Remigijus Šimašius jau planuoja, su kuo jo komanda galėtų sudaryti valdančiąją koaliciją sostinės taryboje. Apie tai jis jau kalbasi su politinėmis jėgomis, patekusiomis į sostinės tarybą, išskyrus konkurentą Artūrą Zuoką.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tiesioginę spaudos konferencijos transliaciją galite stebėti čia:

VIDEO: Rytas po rinkimų: politikų komentarai

R.Šimašius rinkėjų pareikštą pasitikėjimą vertino kaip labai gerą rezultatą. Esą dabar rinkėjai įvertino jo darbus ir pažadus, kiek realistiški jie yra. „Džiaugiuosi, kad palaikymo sulaukiau didesnio nei prieš ketverius metus. Tai turbūt pirmas toks atvejis ir nėra buvę, kad valdančioji jėga sulauktų didesnio pasitikėjimo“, – kalbėjo jis.

R.Šimašius aiškino prieš rinkimus kėlęs sau tikslą pirmuoju numeriu išeiti į antrą mero rinkimų turą ir kad jo komanda laimėtų daugiausia mandatų.

Raudonų linijų nebraižo

R.Šimašius sako jau svarstantis, su kuo galėtų formuoti koaliciją Vilniaus mieste. Apie tai jis jau kalbėjo su politinėmis jėgomis, patekusiomis į savivaldybės tarybą. Išskyrus konkurentą Artūrą Zuoką ir jo komandą. „Raudonų linijų nebraižiau, tik sakiau, su galbūt su vienais sklandžiau pavyktų kalbėtis, su kitais – sunkiau. Šiandien ką galiu pasakyti, kad pirmiausia galbūt gerokai sunkiau būtų kalbėtis apie koaliciją su A.Zuoku. Juo labiau kad oponentai esame ir antrame ture. Bet ne tik dėl to. Mano supratimu, Vilnių reikia vesti į priekį ir į priekį vedančius ir norinčius eiti reikia burti. Su visom kitom partijom, kurios peržengė slenkstį ir yra taryboje, jau esu preliminariai kalbėjęs. Be abejo, nepavadinčiau to derybomis dėl koalicijos ar konsultacijomis. Tai yra tik bendro pobūdžio kalbėjimaisi“, – tvirtino R.Šimašius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Potencialiems koalicijos partneriams R.Šimašius kelia kelis reikalavimus. Pirma, kad būtų tęsiami dabartinės miesto valdžios pasiekimai, garantuojamas 100 eurų krepšelis tėvams, vedantiems vaikus į privačius vaikų darželius, daugiabučių rajonų atgaivinimas, atsakingai valdomos savivaldybės įmonės, atviri duomenys, akcentas į švietimą, daugiafunkcinis kompleksas, stadionas, koncertų salė, viešojo transporto vystymas. Svarbiausia, akcentuoja jis, kad Vilnius būtų atviras miestas.

Nesijaučia diorganas

Nemažo palaikymo Vilniaus mero rinkimuose sulaukęs Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas rinkimų naktį aiškino, kad antrame ture labiau būtų linkęs remti A.Zuoką, o ne R.Šimašių, nes pastarasis esą yra kakoj-ta diorganas (kažkoks nervingas – red.past.).

Klausiamas, ar nėra pavargęs, R.Šimašius sakė besijaučiantis gerai. Nuodėmingiausias gėrimas, kurį jis gėrė rinkimų naktį, buvo „Coca-Cola“.

„Jaučiuosi žvalus, nusiteikęs ateičiai ir darbams. Ir su ponu Viktoru taip pat kalbėjau, ir, kaip minėjau, su kitų partijų vadovais ir atstovais, kurie praėjo į tarybą. Tikrai nesitikiu, kad dabar visi ims palaikyti vieną ar kitą kandidatą. Rinkimų kova nesibaigė, man yra antras turas. Natūralu, kad koalicijos sudėliojimai irgi paaiškės po antro turo. Kol kas vyks konsultacijos, kalbos, derybos. Ponas Viktoras mėgsta pasakyti vieną valandą į vieną pusę, kitą valandą – į kitą pusę ir taip palinksminti tautą. Aš manau, kad daug mes visko išgirsime, bet galiausiai viskas priklausys nuo to, kaip susitarsime dėl darbų, nes linksminimo ar nelinksminimo, pavargimo ar nepavargimo dalykai, žiūrint į kitus politikus, man jie nėra pirmaeiliai. Pirmaeilis dalykas tie šeši punktai, kuriuos įvardijau“, – kalbėjo R.Šimašius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas

Burs naują liberalią jėgą

R.Šimašius neatsisako planų kurti naują liberalią jėgą. Jis priminė, kad ėmėsi šio darbo su parlamentare Aušrine Armonaite.

Klausiamas, ar šioje politinėje jėgoje atsirastų vietos buvusiems kolegoms iš Liberalų sąjūdžio, pavyzdžiui, Eugenijui Gentvilui, politikas sakė, kad šis klausimas nebuvo svarstomas. Kartu R.Šimašius pažymėjo, kad dauguma žmonių, svarstančių jungtis prie šios jėgos – jauni.

Lydėjo sėkmė

R.Šimašius sekmadienį vykusiuose tiesioginiuose Vilniaus miesto mero rinkimuose surinko daugiau kaip 37 proc. rinkėjų balsų ir pateko į antrą turą. Čia jis varžysis su praėjusių rinkimų konkurentu Artūru Zuoku.

„R. Šimašiaus komanda „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ per rinkimus iškovojo 17 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių mandatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius