-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 28

Apkaltų komisijos nusprendė „nedirbti naktimis“

Apkaltų prielaidas dviem parlamentarams nagrinėjančioms specialiosioms Seimo komisijoms pritrūko laiko. Komisijų nariai trečiadienį nusprendė prašyti Seimo, kad šis leistų joms padirbėti iki gegužės vidurio.
Paviliotas tailandietiškų grožybių Linas Karalius
Seimo posėdžius sausį L.Karalius iškeitė į atostogas egzotiškose šalyse. / LŽ nuotr.

Vadinamosios apkaltų komisijos Krikščionių partijos frakcijos nariams Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui sutarė kreiptis į Seimo valdybą, kad ši į ketvirtadienio plenarinį posėdį įtrauktų prašymą pratęsti komisijų darbą iki gegužės 15 dienos. Anksčiau parlamentas buvo pavedęs  išvadas, ar „krikščionys“ nusipelno apkaltos, pateikti iki gegužės 1 dienos.

Pasak abiejų komisijų vadovo, konservatoriaus – krikdemo Kęstučio Masiulio, nuspręsta „nedirbti naktimis“ ir pateikti kokybiškas išvadas: „Tikrai norime padaryti kokybiškas išvadas ir reikia rinktis tarp to, kad suspėjame laiku, bet gali likti tam tikrų spragų, arba turime padaryti kokybiškas, bet reikia truputėlį daugiau laiko“. Jis aiškino, jog komisijai laiko pritrūko dėl didelės medžiagos apimties, be to, komisijų išvadų tekstai turi būti „parašyti kvalifkuota teisine kalba, kuri atitiktų Konstitucinę doktriną.“

Aš savo nuomonę labai tvirtą turiu ir man viskas aišku. Bet kol kas nepriėjome prie tų konstatavimų ir tikrai būtų neatsargu kalbėti.Pasak K.Masiulio, trečiadienį komisijų nariai patvirtino faktus, kuriems neabejotinai pritaria. Kitas darbas – parašyti konstatuojamąsias išvadų dalis. Esą po kitą ketvirtadienį turinčių vykti posėdžių, komisijos turės „artimą galutiniam tekstui“ išvadų variantą: „Matyt, turėsime ir konstatuojamąsias dalis, dėl kurių nuomonės jau gali skirtis.“
 
Kalbėdamas apie galimas galutines komisijų išvadas, K.Masiulis nesiėme vertinti, ar  komisijų nuomonės dėl L.Karaliaus ar A.Sacharuko prasižengimų bus skirtingos. „Aš savo nuomonę labai tvirtą turiu ir man viskas aišku. Bet kol kas nepriėjome prie tų konstatavimų ir tikrai būtų neatsargu kalbėti“, – tvirtino komisijų pirmininkas. Tačiau jis teigė, jog, jo nuomone, dėl abiejų nagrinėjamų politikų likimo turi būti priimtas tas pats sprendimas.

„Yra kai kurios faktinės aplinkybės, kurios yra neginčytinos ir, matyt, kad toksai atsakingas procesas turėtų labiausiai tokiomis aplinkybėmis ir remtis“, –  kalbėjo K.Masiulis.

L.Karaliui gali grėsti pašalinimas iš Seimo už tai, kad per parlamento sesiją jis nieko oficialiai neinformavęs išvyko atostogauti. Be to, sudarė sudarė galimybę pasinaudoti jam skirtu Seimo nario mandatu kitam parlamentarui. Juo galimai tapo A.Sacharukas, neteisėtai balsavęs L.Karaliaus kortele per Seimo posėdžius. 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius