Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 19

Apklausa: daugiau nei trečdalis didmiesčių gyventojų įsitikinę, kad visi ministrai yra korumpuoti

Teistų premjerų Lietuvoje nėra, tarp šio laikmečio ministrų teistų – irgi nėra, tačiau daugiau nei trečdalis apklaustų didmiesčių gyventojų įsitikinę, kad visi ministrai yra korumpuoti, o iš premjerų dažniausiai minimas Adolfas Šleževičius.
Gediminas Kazlauskas
Dažniausiai iš dabartinių ministrų korumpuotas įvardintas aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Premjeras Korupcija

Tai paaiškėjo savaitraščiui „Veidas“ pasidomėjus, kurie premjerai per nepriklausomybės laikotarpį ir kurie pastarojo laikmečio ministrai buvo labiausiai korumpuoti.

Vertindami ministrus, gana daug (37,2 proc.) respondentų rinkosi atsakymo variantą „visi ministrai yra korumpuoti“, o iš konkrečių ministrų išskyrė Gediminą Kazlauską.

Į klausimą, kuris iš premjerų labiausiai korumpuotas, daugiausia – 23, 2 proc. apklausos dalyvių pasirinko A.Šleževičių. 19,6 proc. respondentų pareiškė, kad korumpuoti visi buvę ir esami premjerai.

Gediminą Vagnorių paminėjo 15,4 proc. apklaustųjų, Andrių Kubilų – 12,6 proc., Algirdą Brazauską – 7,6 proc., Aleksandrą Abišalą – 6,8 proc.. Gediminą Kirkilą – 5 proc., Kazimierą Prunskienę – 4,8 proc., Bronislovą Lubį – 3 proc., Albertą Šimėną – ir Rolandą Paksą – po 0,2 proc. respondentų, o štai premjeras Laurynas Mindaugas Stankevičius nebuvo paminėtas. Taip pat niekas iš respondentų nepasirinko atsakymo, kad nekorumpuotas nė vienas premjeras.

37,2 proc. apklausos dalyvių mano, kad korumpuoti visi ministrai, o dažniausiai iš dabartinių ministrų korumpuotas įvardintas aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas – taip mano 25 proc. apklausos dalyvių.

11,4 proc. respondentų į klausimą dėl ministrų korumpuotumo atsakė „nežinau“, ūkio ministrą Rimantą Žylių rinkosi 7,2 proc., žemės ūkio ministrą Kazimierą Starkevičių – 5,6 proc. energetikos ministrą Arvydą Sekmoką – 4,6 proc., švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių – 2,6 proc. apklausos dalyvių .

Krašto apsaugos ministrę Rasą Juknevičienę korumpuota laiko 2,2 proc. respondentų, o sveikatos apsaugos ministrą Raimondą Šukį – 1,2 proc. apklausos dalyvių. 3 proc. apklaustųjų mano korumpuotais esant kitus ministrus ir nė vienas nepareiškė, kad nekorumpuotas nė vienas.

„Veido“ užsakymu rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Prime Consulting“ didžiųjų miestų gyventojų apklausą atliko 2012 metų vasario 27-29 dienomis, tyrime dalyvavo 500 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius