Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 20

Apklausa: dalis lietuvių norėtų dirbti skandinavų bendrovėje

43 proc. 18-35 metų Lietuvos gyventojų norėtų dirbti skandinavų kapitalo bendrovėje, o dviem trečdaliams (69 proc.) apklaustųjų yra svarbu siekti tarptautinės karjeros.
Darbo vieta
Darbo vieta / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Tai rodo draudimo bendrovės „If“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa apie pageidaujamą darbo vietą.

„Tyrimo rezultatai rodo, kad jauni žmonės Lietuvoje savo karjerai kelia ambicingus tikslus, tačiau labiau pasitiki užsienio kapitalo nei vietos bendrovėmis“, – teigia draudimo bendrovės „If“ Žmogiškųjų išteklių departamento vadovė Jurgita Banytė.

Anot specialistės, jauni karjeros siekiantys žmonės Lietuvoje ieško ne vien didesnį nei vidutinį atlyginimą mokančių darbdavių, tačiau ir galimybės dirbti įdomų darbą (54 proc. apklaustųjų) bei gauti daugiau socialinių garantijų, nei numatyta Lietuvos Respublikos įstatymuose.

Tyrimo duomenimis, absoliuti dauguma – 92 proc. – apklausos dalyvių norėtų, kad darbdavys suteiktų sąlygas nuolat mokytis ir tobulėti, 88 proc. apklaustųjų yra svarbus pagarbus vadovo bendravimas su  pavaldiniais.

Paklausti, kokios su profesine veikla nesusijusios veiklos norėtų savo darbe, respondentai dažniausiai minėjo pramogines, poilsio arba kavos pertraukėles (51 proc.), beveik trečdalis (32 proc.) neatsisakytų galimybės per darbo pertraukėles pažaisti stalo žaidimų.

„Išanalizavę apklausos rezultatus norime atkreipti dėmesį į du svarbius aspektus. Pirmiausia šalies darbdaviai turėtų suvokti, kad jauni žmonės Lietuvoje yra reiklūs darbdaviui ir iš jo tikisi ne vien adekvataus atlyginimo, bet ir sąlygų tobulėti bei mandagaus bendravimo. Tai paneigia vyraujantį stereotipą, kad Lietuvoje darbuotojus labiausiai motyvuoja dirbti tik jo atlyginimo dydis“, – apibendrina J. Banytė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius