-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 15

Apklausa: gegužę augo socialdemokratų populiarumas

Trečią mėnesį partijų reitingų lentelės pirmojoje pozicijoje laikosi valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), tuo metu socialdemokratai ir demokratai varžosi dėl antros vietos, rodo „Delfi“ užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.
LSDP pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės spaudos konferencija
LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Parama konservatoriams gegužę beveik nesikeitė – balandį už juos būtų balsavę 13,6 procento apklaustųjų, gegužę – 13,5 procento.

Į antrą vietą pakilo opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), iš jos išstūmusi Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“. Gegužę už socdemus būtų balsavę 12,4 proc. respondentų, balandį tokių buvo 9,4 procento. Demokratų populiarumas sumenko iki 8,5 proc. gegužę, balandį už juos būtų balsavę 10 proc. apklaustųjų.

Toliau lentelėje rikiuojasi opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) su 5,7 proc. palaikymu (balandį – 6,9 proc.), valdančiojoje daugumoje dirbantis Liberalų sąjūdis – su 5,4 proc. palaikymu (6,3 proc.).

Apklausos duomenimis, už partiją „Laivė ir teisingumas“ balsuotų 4,5 proc., už Laisvės partiją – 4,3 proc., už Darbo partiją – 3,4 proc. respondentų.

Už kitą partiją balsavę būtų 8,7 proc. apklaustųjų. Nebalsavę būtų 15,4 proc., nežinojo arba į klausimą neatsakė 18,2 proc. apklausos dalyvių.

Apklausa atlikta gegužės 18–27 dienomis. Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ apklausė 1013 respondentų, pusė jų apklausta telefonu, pusė – internetu. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas pagal lytį, amžių ir gyvenamąją vietą yra proporcingas gyventojų pasiskirstymui Lietuvoje.

Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius