Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 06

Apklausa: į LGBT eitynes palankiau žiūri jaunimas, bet dauguma nepritaria

Kovą bendrovė „Vilmorus“, Krikščioniškosios kultūros instituto užsakymu, atliko apklausą homoseksualų eitynių klausimu. Visos amžiaus grupės, išskyrus jaunimą, anot „Vilmorus“ vadovo Vlado Gaidžio, eitynes vertina neigiamai. Didesnė dalis vilniečių jomis taip pat nepatenkinta.
Vilniuje oficialiai atidaryta vaivorykštės spalvų perėja
Vaivorykštės spalvų vėliava / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Klausimą, „kodėl miesto valdžiai nesvarbi absoliučios daugumos Lietuvos piliečių nuomonė“, socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje iškėlė Seimo konservatorius Rimantas Jonas Dagys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Dagys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Dagys

„Ar jau nuolat „linksminsimės“ gėjų eitynėse?“ – klausė jis.

R.J.Dagys pateikė duomenis, kad visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras VILMORUS 2019 m. kovo mėn. 7–15 d. apklausė Lietuvos žmones klausimu: „Ar pritariate, ar nepritariate, kad gėjų eitynės prieštarauja Lietuvos visuomenės dorovei?“ Tyrimas atliktas Krikščioniškosios kultūros instituto užsakymu.

„60 procentų apklaustųjų pasakė taip, 20 – ne. Rezultatai apačioje“, – nurodė parlamentaras ir apgailestavo, kad paradas, kuris esą „nukreiptas į homoseksualių santykių propagandą“, įvyks.

Ar visokius lytinius santykius dabar paradais propaguosime? – klausia Seimo narys.

„Kodėl miesto valdžiai nesvarbi absoliučios daugumos Lietuvos piliečių nuomonė? Ar visokius lytinius santykius dabar paradais propaguosime? Ar tokia valdžios „visuomenės auklėjimo forma“ nedidina nusivylimo Lietuvos valdžia ir nepasitarnauja Vakarų vertybes niekinančiai propagandai, sklindančiai iš Rytų?“ – svarstė R.J.Dagys.

15min pasidomėjo, ar visuomenės apklausa homoseksualų eitynių klausimu iš tikrųjų buvo daroma. „Vilmorus“ direktorius V.Gaidys patvirtino, kad taip, ir patikino, kad R.J.Dagio skelbiami apklausos rezultatai teisingi.

Tyrimo metu visoje Lietuvoje, anot jo, buvo apklausti 1002 respondentai, klausimą ir atsakymus formulavo užsakovas – Krikščioniškosios kultūros institutas, reiškiantis nepritarimą „Baltic Pride“ eitynėms.

„Faktiškai visose grupėse [gyventojai eitynėms] prieštarauja, išskyrus jaunimą – daugiau tų, kurie eitynėms neprieštarauja“, – teigė V.Gaidys.

Apklausoje, anot jo, dalyvavo 195 vilniečiai. „53,3 proc. prieštarauja, 22,1 proc. neprieštarauja“, – sostinės gyventojų nuomonę dėl eitynių apžvelgė V.Gaidys.

Leidimą Vilniuje organizuoti eitynes „Baltic Pride“ sostinės savivaldybės administracijos direktorius išdavė 2018 metų balandžio 26-ąją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šviesoforas su tos pačios lyties asmenų poromis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šviesoforas su tos pačios lyties asmenų poromis

„Vilnius yra laisvės miestas, branginantis kiekvieną žmogų. Atviras Vilnius kviečia visus geros valios žmones gyventi, dirbti, mylėti ir kurti Gedimino mieste, kuriame nėra vietos nedemokratinėms, ksenofobinėms, autoritarinėms ir totalitarinėms idėjoms“, – atsakyme 15min nurodė Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

Leidimas rengti eitynės, anot jos, buvo išduotas remiantis Konstitucija, pagal kurią negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus, bei Susirinkimų įstatymu, nustatančiu piliečių konstitucinės teisės rinktis į taikius susirinkimus.

Didžiausias Baltijos šalyse kasmetinis lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių (LGBT) bendruomenės renginys Vilniuje vyksta nuo antradienio ir tęsis iki šeštadienio. Tądien vyks ir eitynės „Už lygybę!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius