-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Apklausa parodė, kad kauniečiai pritaria „Kauno autobusų“ ir „Autrolio“ sujungimui

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ gegužės 24–25 dienomis UAB „Autrolis“ užsakymu atliko Kauno miesto gyventojų tyrimą, siekdama išsiaiškinti Kauno miesto gyventojų nuomonę dėl planuojamo bendrovių „Kauno autobusai“ ir „Autrolis“ sujungimo.
Savivaldybės valdomą bendrovę „Autrolis“ nebe pirmus metus krečia permainos.
Savivaldybės valdomą bendrovę „Autrolis“ nebe pirmus metus krečia permainos. / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

Tyrimo metu buvo apklausti 302 Kauno miesto gyventojai. 64,2 proc. respondentų pritaria bendrovių „Kauno autobusai“ ir „Autrolis“ sujungimui, o tam nepritaria 35,8 proc. apklausos dalyvių, teigiama išplatintame pranešime.

Pagrindinis pritarimo bendrovių sujungimui motyvas – galimybė sutaupyti lėšų (64,4 proc.). 37,6 proc. pritariančiųjų tikėtųsi kokybiškesnių viešojo transporto paslaugų. 33 proc. respondentų mano, kad dviejų viešojo transporto įmonių valdymui be reikalo išleidžiama du kartus daugiau pinigų.

Nepritariantieji bendrovių sujungimui dažniausiai baiminasi, jog dėl to pablogėtų teikiamų paslaugų kokybė (47,2 proc.). 38 proc. respondentų manymu, įmonių pertvarkymas pareikalautų naujų išlaidų. Beveik 14 proc. apklaustųjų nerimauja, kad bus atleista daug darbuotojų.

Apklausa atlikta respondentus apklausiant telefonu, naudojant standartizuotą su užsakovu suderintą klausimyną. Standartizuotą interviu atliko profesionalūs apklausėjai.

AB „Autrolis" ir UAB „Kauno autobusai“ sujungimo į vieną juridinį asmenį galimybių studiją valdybų užsakymu atliko UAB „Savvin“. Su studija ir jos išvadomis susipažino ir joms pritarė abiejų įmonių valdybos.

Ekspertų parengta galimybių studija parodė, kad būtų ekonomiškai tikslinga sujungti Kauno miesto visuomeninio transporto bendroves. Konsultantai apskaičiavo, kad „Kauno autobusų" ir „Autrolio" galimas sujungimas atsipirktų per 1–2 metus, o kasmet leistų sutaupyti ne mažiau kaip 1,2 mln. litų. Dėl įmonių jungimo iš darbo nebūtų atleistas nė vienas vairuotojas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius