-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Apleistais pastatais Ukmergėje rūpinasi „metalistai“ (nuotraukos)

Šiuo metu dviejų jau nebeveikiančių gamyklų teritorijos tapo metalo laužo rinkėjų rojumi. Tačiau tai nerimą kelia ugniagesiams. Jiems vos ne kas savaitę tenka vykti gesinti ten degančių šiukšlių, praneša Ukmergės naujienų portalas vilkmerge.lt.
Apleistas pastatas Ukmergėje
Apleistas pastatas Ukmergėje / vilkmerge.lt nuotr.
Temos: 2 Avalynė Ukmergė

Pasak vilkmerge.lt pranešimo, greta buvusių įmonių įsikūrę gyventojai baiminasi, kad iki nelaimės čia tik vienas žingsnis. Mat dauguma metalo laužo surinkėjų yra nepilnamečiai. Jie, norėdami išlupti metalą, griauna pastatų konstrukcijas.

Vilniaus apskrities PGV Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimvydas Lukošius vilkmerge.lt sakė, kad per pastarąj mėnesį į šias apleistas teritorijas teko vykti penkis kartus. Į buvusi koklių fabriką, esanti Vilniaus g. 120, gelbėtojai skubėjo spalio 22 d., 23 d. ir lapkričio 10 d.

Buvusiame avalynės fabrike (Paupio g. 13) ugniagesiams šiukšles teko gesinti spalio 19-ąją bei lapkričio 10-ąją. Be to, į šį objektą vyksta sustiprintos gelbėtojų pajėgos, nes šio pastato perdangos yra medinės.

Pasak Ukmergės ugniagesių viršininko, vykstant į nesaugomuose pastatuose sukeltus gaisrus gaištamas brangus laikas. „Gal būtent tuo pačiu metu kitoje vietoje žmonėms reikia tikrai skubios pagalbos, kur brangi kiekviena minutė...“ – kalbėjo R.Lukošius.

Vilniaus gatvėje, greta buvusio koklių fabriko, gyvenantis ukmergiškis vilkmerge.lt pasakojo, kad į šią teritoriją lyg į darbą susirenka nemažai žmonių, kurių dalis – nepilnamečiai. Fabriko patalpose buvo likę nemažai įrenginių, sveriančių kelias tonas. Netgi stovėjo rusiškas mikroautobusas „Latvija“, krautuvas. Likusius įrenginius „metalistai“ pjaustė ardė dalimis ir vežė į metalo supirktuves.

Šiomis dienomis iš pažiūros nepilnamečiai jaunuoliai sugalvojo išimti kelis šimtus kilogramų sveriančią metalinių durų staktą. Kad ją būtų galima išlupti, jie turėjo ardyti plytas ir sąramą. Dabar virš jos esančios plytos, galima sakyti, kabo ore.

Žmonės savo sveikata ar net gyvybe rizikuoja ir išdaužę asfaltą bei atkasę nuo elektros pastotės  pastatų link vedančius įvadinius aukštos įtampos elektros kabelius. Ir čia iki nelaimės tik vienas žingsnis. Praėjusiais metais šioje teritorijoje jau buvo įvykusi skaudi nelaimė. Tuomet neužrakintoje elektros pastotėje žaisdamas apdegė keturiolikmetis.

„Matyti, kad niekas nepasimokė iš šios nelaimės...“ – apgailestavo vyriškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius