Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 10

Apleistas atrakcionų parkas – „plotas“ jaunimui

„Šiaulių naujienos“ ne kartą rašė, kad Šiaulių miesto centriniame parke nebeveikiančiuose atrakcionuose karaliauja vaikai. Apleistos ir naudoti nelabai tinkamos metalinės konstrukcijos stovi niekaip neaptvertos, prieinamos net patiems mažiausiesiems. Panašu, kad tylėti nebegali ir miesto gyventojai, kurie skambina į redakciją ir tikina, kad Centrinis parkas – tikra gėda Šiaulių miestui.
Atrakcionų parkas
Atrakcionų parkas / Autorės nuotr.

Vien lukštai ir buteliai?

„Šiaulių miesto centrinis parkas padalytas į dvi teritorijas. Vienoje – verslininkai įkūrė laipiojimo trasas, kurios į parką pritraukia vis daugiau ne tik vietinių, bet ir kitų miestų ar net šalių svečių. Valdininkai turėtų nežinoti, kur akis dėti. Juk vos pasuki akis į kitą parko pusę, širdis stoja. Žolės nenušienautos, palikti didžiuliai surūdiję konteineriai, sulūžę suoliukai, kadaise bilietus pardavinėjusios kasos šiuo metu atlieka išviečių funkcijas.

Baisiausia situacija su atrakcionais, kurie jau senokai nebeveikia, juos supanti tvorelė išvirtusi, todėl benamiams ir vakarais neturintiems kur girtauti jaunuoliams – tai tikras išsigelbėjimas. Susėda visi į nebesisukančius apžvalgos rato „grybukus“, alutį gurkšnoja, saulėgrąžas gliaudo. Baigiasi vakarėlis ir ką... Ramia sąžine namo. Niekam nerūpi, kad kultūringiems parko lankytojams teks eiti per „bambalių“ ir saulėgrąžų lukštų jūrą. Ką kalbėti apie tokius vaizdus matančius vaikus... Tylėti nebegalima. Valdžia turi nuspręsti, arba visai nugriauti tuos atrakcionus, arba juos atnaujinti, kad gyventojai ir toliau galėtų suptis, kad aplinką kažkas prižiūrėtų“, – piktinosi į „Šiaulių naujienų“ redakciją paskambinęs šiaulietis Viktoras.

Dėl netvarkos Centriniame parke skundėsi ir trasas įrenginėję darbininkai. Vyriškiai tada tikino, kad šiauliečiai parke vedžioja palaidus agresyvius šunis, nesurenka jų ekskrementų, kad naktimis čia renkasi jaunimas, kuris nuniokoja jų darbo vaisius.

Atsakomybė – ant privatininkų pečių

Panašu, kad Savivaldybė jau senokai nebesuka galvos dėl atrakcionų parko, nes tai tapo privačiu reikalu. „Tie senieji atrakcionai priklauso privatininkams. Mano žiniomis, šis verslas yra žlugęs ir sunkiai atrastume, kas valdo minėtą turtą. Todėl be jų žinios griauti ar kažką su tais atrakcionais daryti mes negalime“, – situaciją komentavo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius.

Šiaulių miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjai Vitalijai Pelenienei pakėlus senstelėjusius dokumentus paaiškėjo, kad Centriniame parke teritoriją atrakcionų parkui nuomojasi bendrovė ,,Šiaulių atrakcionų parkas“. Vedėja tikino, kad jos vadovaujamam skyriui nepaskirta atrakcionų įrengimo būklės kontrolė, todėl visus priekaištus perdavė bendrovės vadovui Egidijui Varneckui. „Bendrovės direktorius informavo, kad nenorėtų sutikti su pateiktais gyventojų skundais bei pažadėjo tuojau pat važiuoti patikrinti faktus vietoje ir apie tai mums pranešti“, – sakė ji.

Bendrauti nepanoro

Tris dienas bandėme surasti bendrovės ,,Šiaulių atrakcionų parkas“ direktorių darbo vietoje. Deja, nesėkmingai. Sekretorė paprašė palikti žinutę ir patikino, kad vadovas atradęs laisvo laiko susisieks su redakcija. Matyt, E. Varneckas užsivertęs darbais, nes jo skambučio taip ir nesulaukėme.

Tuo metu Viešosios tvarkos skyriaus vedėja V. Pelenienė pranešė, kad gavo atrakcionų parko teritoriją besinuomojančios bendrovės vadovo žadėtą komentarą. „E. Varnecko kitos dienos komentaras buvo toks – šiukšles surinks, žolę nupjaus. Laukdami atsakymo patikrinome realią situaciją vietoje. Įvertinus atrakcionų teritorijos būklę, buvo priimtas sprendimas bendrovės atsakingam pagal pareigybę asmeniui už Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 straipsnį. Skiriama nuobauda – nuo įspėjimo iki 2000 litų. Dėl to pradėta administracinio poveikio taikymo procedūra“, – informavo V. Pelenienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius