Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 27

Aplink LEO LT – mįslingi žaidimai

Dabar jau turbūt niekas Lietuvoje nebesupranta, ar bus statoma nauja atominė elektrinė. Darosi netgi panašu, kad jos apskritai nė nesirengta statyti. Tačiau kam tada buvo kuriamas nacionalinis investuotojas LEO LT?
Liūtas jau tapo bendrovės LEO LT simboliu.
Liūtas jau tapo bendrovės LEO LT simboliu. / Photos.com

Konstitucinis Teismas (KT) šiandien  atvertė LEO LT bylą. Seimo prašymu jis turi atsakyti, ar   Atominės elektrinės įstatymas, reglamentuojantis prieštaringai vertinamo „liūtuko“ steigimą, neprieštarauja Konstitucijai. Nagrinėti LEO LT bylą KT teisėjai ėmėsi „skubos tvarka“, dar anos kadencijos Seimo kreipimąsi „pamarinavę“ nuo rudens.

 Šitos pirmosios dienos, kai pagaliau byla bus atversta, regis, laukė pusė Lietuvos, nes iškart ėmė dėtis keisti dalykai.

Stulbinantis ministro pareiškimas

Tuo pat metu, kai vyko KT posėdis, būsimasis energetikos ministras Arvydas Sekmokas pareiškė: „Aš nesu įsitikinęs, kad atominė elektrinė galėtų būti pastatyta.“ 

Sutapimas ar ne, bet ir KT posėdyje ne vienas dalyvis išsakė mintį, jog su prekybos bendrove „Maxima LT“ susijusi „NDX energija“ nė nesiruošia statyti naujos elektrinės. Esą privačios bendrovės tikslas – kuo daugiau pasipelnyti, o paskui parduoti nebenaudingas akcijas.

Paslaptingoji valdyba

Tai, kad sudarant LEO LT valdybą į ją nuspręsta neįtraukti dirbančių kitur, tuo pačiu ir valstybės tarnyboje, abejones tik sustiprino. Panašu, kad  nacionalinio investuotojo akcijų paketo savininkę valstybę stengtasi apskritai eliminuoti iš LEO LT valdymo.

Vis dėlto turime priminti, jog būtent iš LEO LT valdybos pirmininko Gintauto Mažeikos lūpų praėjusių metų lapkričio 8-ąją nuskambėjo frazė, jog atominė elektrinė bus statoma. Netgi atlikti skaičiavimai, kiek tam reikės lėšų. „Atliktais skaičiavimais, pastatyti atominei elektrinei ir nutiesti tiltus į Švediją ir Lenkiją reikia labai daug pinigų“, – tuomet sakė G.Mažeika. Vadinasi, rengėsi statyti? Tad kodėl būsimosios elektrinės vizijos nebemato A.Sekmokas?

Kita vertus, rytoj LEO LT valdybos pirmininką G.Mažeiką ir valdybos narį, finansų direktorių Ramūną Bičiulaitį priima Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas. Kokių naujienų iš jų dar išgirsime?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius