Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 14

Aplink Platelių ežerą už 4,3 milijono litų bus įrengtos trasos

Ūkio ministras Evaldas Gustas įsakymu skyrė 4,3 mln. Lt Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų naujų turizmo trasų aplink Platelių ežerą įrengimo antram etapui.
Platelių ežeras
Platelių ežeras / D. Kavaliauskaitės nuotr.

Platelių ežero apylinkių potencialas bus panaudotas skatinti ekologinį ir aktyvų poilsį gamtoje. Parama skiriama pagal ES priemonę „Ekologinio (pažintinio) turizmo, aktyvaus poilsio ir sveikatos gerinimo infrastruktūros kūrimas ir plėtra“.

„Pagal priemonę, kuria finansuojamos turizmo trasos – pėsčiųjų, dviračių, takai, įrengiamos poilsio ir sustojimo aikštelės, per 2007–2013 m. ES paramos laikotarpį paskirstyta 188,1 mln. Lt. Iš viso priemoneinumatyta apie 200 mln. Lt. Šios lėšos prisideda prie aktyvaus turizmo skatinimo, o sukurta ar atnaujinta turizmo infrastruktūra sudaro galimybę verslininkams patraukliose teritorijose teikti paslaugas ir plėtoti verslą regione“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas. 

Plungės rajone numatoma įrengti apie 3 455 m ilgio Beržoro taką su poilsio aikštelėmis. Viena aikštelė bus įrengta šalia Beržoro bažnyčios, kita – šalia Platelių ežero.

Plungės rajone numatoma įrengti apie 3 455 m ilgio Beržoro taką su poilsio aikštelėmis. Viena aikštelė bus įrengta šalia Beržoro bažnyčios, kita – šalia Platelių ežero. Taip pat bus įrengti apie 2 907 m ilgio Pakastuvos dviračių ir pėsčiųjų takai. Planuojama, kad įrengta 6 362 m ilgio trasa sujungs aplink Platelių ežerą nutiestus dviračių, pėsčiųjų ir vandens turizmo maršrutus.

„Ūkio ministerijos parodytas dėmesys turizmo plėtrai Žemaitijoje, o ypač Plungės rajone, teigiamai atsilieps ne tik mūsų rajono patrauklumui, bet ir prisidės prie visos Lietuvos turizmo infrastruktūros gerinimo, aktyvaus poilsio natūralioje gamtoje populiarinimo, nes Platelių ežerai ir jų apylinkės yra Žemaitijos gamtos perlas“,– sako Plungės rajono savivaldybės administracijos direktorė Asta Beierle Eigirdienė.

Įgyvendinus projektą ir išplėtojus infrastruktūrą Plungės rajone, bus skatinamas aktyvus turizmas – padidės turistų srautai, verslininkai galės siūlyti poilsiautojams įvairesnių aktyvaus poilsio pramogų, nuomos, maitinimo, nakvynės ir kitų turizmo paslaugų. Tai paskatins verslo plėtrą Plungės ir Žemaitijos nacionalinio parko vietovėse.

Tai jau antrasis projekto„ Turizmo trasų aplink Platelių ežerą ir jų jungties iki Plungės miesto infrastruktūros plėtra“ įgyvendinimo etapas. Pirmuoju etapu planuojama įrengti 21,420 km turizmo trasa, kuri yra pagrindas dviračių, pėsčiųjų ir vandens turizmo maršrutams sukurti. Tam buvo skirtas 7 mln. Lt finansavimas.

Pagal priemonę „Ekologinio (pažintinio) turizmo, aktyvaus poilsio ir sveikatos gerinimo infrastruktūros kūrimas ir plėtra“ finansuojamas vandens, dviračių ir slidinėjimo trasų, pėsčiųjų takų, paplūdimių, prieplaukų, poilsio parkų, stovyklaviečių, poilsio ir sustojimo aikštelių, ledo arenų, reabilitacijos, sveikatingumo paslaugų centrų kūrimas ir įrengimas.

Iš viso per 2007–2013 m. pagal šią priemonę jau sudarytos 37 sutartys. Įvairiems turizmo projektams įgyvendinti jau išmokėta 135,44 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius