-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 27 /22:51

Aplinkos apsaugos agentūra: Savanorių prospekte dėl gaisro fiksuojama didelė tarša

Trečiadienio vakarą Aplinkos apsaugos agentūra savo „Facebook“ paskyroje praneša, kad dėl gaisro Panerių gatvėje labai stipriai padidėjo tarša Savanorių prospekte.

„Savanorių prospekte veikiančioje oro kokybės tyrimų stotyje 19 val. išmatuota aukšta kietųjų dalelių koncentracija, kuri siekė 131 mikrog/ m3. Kitų teršalų koncentracijos buvo žemos. Kitose Vilniaus OKT stotyse teršalų koncentracijų padidėjimo neužfiksuota“, – nurodo Aplinkos apsaugos agentūra.

20 val. Savanorių prospekto oro kokybės tyrimų stotyje kietųjų dalelių KD10 koncentracija dar padidėjo ir siekė 236 µg/m³ ( pirmą gaisro valandą ji buvo lygi 131 µg/m³, o prieš gaisrą – 22 µg/m³).

15min jau rašė, kad trečiadienio vakarą Vilniuje Panerių gatvėje AB „Ruvis“ teritorijoje užsiliepsnojo automobilių sąvartynas.

Nurodoma, kad Aplinkos apsaugos agentūros mobili laboratorija jau išvyko paimti aplinkos oro mėginių bei atlikti kietųjų dalelių ir kitų teršalų matavimų.

„Taip pat parengta artimiausių valandų teršalų sklaidos prognozė, kuri rodo galimą teršalų sklaidą ir kurioje teritorijoje gali būti padidėjusi teršalų koncentracija ore. Agentūros specialistai stebi situaciją ir operatyviai informuos gavus oro kokybės tyrimų duomenis“, – rašoma „Facebook“ paskyroje.

Vilniaus savivaldybė anksčiau trečiadienį teigė, kad dega maždaug 5 tūkst. kvadratinių metrų plotas.

„Dūmų kryptis nėra tiksli, dūmai sklinda nuo gaisro židinio Šeškinės link“, – nurodė savivaldybė.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktorius Aleksandras Zubriakovas BNS patvirtino, kad gaisras kilo „Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje, tačiau jis nėra susijęs su įmonės infrastruktūra.

Anot jo, gaisras kilo teritorijoje, kurią nuomoja „Lietuvos geležinkeliai“.

VIDEO: PAGD viršininkas Donatas Gurevičius skelbia naujausią informaciją iš gaisro Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius