Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 18

Aplinkos ministerija: embrionai turi būti tvarkomi ne kaip atliekos, o kaip mirusieji

Aplinkos ministerija siekia, kad negimusieji žmogaus embrionai ir vaisiai iki 22-osios nėštumo savaitės nebebūtų tvarkomi kaip atliekos, pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija.
Mokėjimo prašymai pagal KPP priemonę „Pusiau natūrinis ūkininkavimas“ teikiami du kartus
Dokumentai

Ministerija parengė Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūloma papildyti šį teisės aktą, nurodant, kad negimusiems žmogaus embrionams ir vaisiams iki 22-osios nėštumo savaitės šis įstatymas netaikomas.

Patvirtinus šį įstatymo projektą, negimusieji žmogaus embrionai ir vaisiai iki 22-osios nėštumo savaitės nebebus tvarkomi kaip atliekos. Žmonių palaikų laidojimo įstatyme nustatyta, kad žmogaus embrionų ir vaisių iki 22-osios nėštumo savaitės kremavimo ir laidojimo tvarką nustato Visuomenės sveikatos saugos reglamentas (higienos norma).

Pasak ministerijos, visuomenėje vis labiau ryškėja nepasitenkinimas, nes su negimusiais žmogaus embrionais tvarkomasi kaip su atliekomis, nors su jais turėtų būti elgiamasi ne mažiau pagarbiai nei su mirusiųjų kūnais.

Aplinkos ministro Kęstučio Trečioko sudaryta darbo grupė atliko teisės aktų analizę, kitų Europos Sąjungos valstybių praktiką, konsultavosi su Europos Komisijos atstovais ir nustatė, kad daugelis ES valstybių netaiko atliekų tvarkymo reikalavimų embrionams ir vaisiams iki 22-osios savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius