-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 27

Aplinkos ministerijos valdininkams išdalyti atleidimo lapeliai

Daliai Aplinkos ministerijos (AM) ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojų išdalyti atleidimo lapeliai. Iki šių metų gruodžio pabaigos AM ir jai pavaldžiose įstaigose turėtų likti 223 etatais mažiau nei metų pradžioje.
Gediminas Kazlauskas
Gediminas Kazlauskas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Kaip BNS informavo aplinkos ministro Gedimino Kazlausko atstovas spaudai Tomas Beržinskas, pačioje ministerijoje naikinama 17 pareigybių. AM reorganizuojami trys departamentai. Be kitų, neliks Aplinkos kokybės departamento, Komunalinio ūkio departamento, Visuomenės informavimo ir viešųjų ryšių departamentų direktorių pareigybių.

Darbuotojai, nepaskirti į kitas pareigas, bus atleisti nuo šių metų gruodžio 15 dienos.

Aplinkos ministras iš kitų ministrų išsiskiria kaip turintis itin didelę politinio pasitikėjimo komandą. Be dviejų viceministrų ir vieno ministerijos kanclerio, jam patarinėja 7 eiliniai patarėjai ir 2 ministerijos vyriausieji patarėjai.

Taip pat priimtas sprendimas reorganizuoti Miško genetinių išteklių, sėklų ir sodmenų, Miško sanitarinės apsaugos ir Valstybinės miškotvarkos tarnybas. Vietoj jų steigiama viena nauja biudžetinė įstaiga – Valstybinė miškų tarnyba. Reorganizavimo projekte jai numatyta perduoti ir šiuo metu Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijai pavaldų Miškų kontrolės skyrių.

T.Beržinsko teigimu, Valstybinėje miškų tarnyboje bus 67 pareigybės. Dabar minėtose biudžetinėse įstaigose yra 73 pareigybės – tad ketinama sutaupyti šešių tarnautojų išlaikymą.

Mažės pareigybių ir Valstybinėje aplinkos apsaugos inspekcijoje, Aplinkos apsaugos agentūroje bei Jūrinių tyrimų centre. Šiuo metu šiose įstaigose yra 250 pareigybių, po reorganizacijos liks 230 pareigybių.

Planuojama, kad iš viso per šiuos metus Aplinkos ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose pareigybių skaičius sumažės 223 etatais. „Dalis jų panaikinta jau anksčiau, dar dalis bus panaikinta per reorganizaciją“, – tvirtino atstovas spaudai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius