Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 23

Aplinkos ministerijos valdininkė išvyko į konferenciją apie ozono sluoksnį Balio saloje

Aplinkos ministerijos tarnautoja šią savaitę vieši Indonezijai priklausančioje Balio saloje, kur dalyvauja tarptautinėje konferencijoje apie Žemę supančio ozono sluoksnio plonėjimą.
Aplinkos ministerija
Aplinkos ministerija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ministerijos Taršos prevencijos departamento cheminių medžiagų skyriaus vedėjos Marijos Teriošinos kelionei savo potvarkiu pritarė ir premjeras Andrius Kubilius, rašo „Lietuvos rytas“.

Anot dienraščio, ministerijos Taršos prevencijos departamento direktorius Vitalijus Auglys sakė, kad šia išvyka rengiamasi Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungai.

„Indonezijoje tokie renginiai vyksta ne todėl, kad tai būtų turistų pamėgta egzotiška vieta, o todėl, jog ši šalis yra labai gerai pasirengusi suorganizuoti tokio lygio ir masto tarptautinius renginius. Juk tikrai nėra taip, kad ten nuvykę žmonės tik šonus pajūryje kaitina. Priešingai – tam net nėra laiko, reikia bėgti iš susitikimo į susitikimą, iš posėdžio į posėdį“, – V.Auglį cituoją „Lietuvos rytas“.

Aplinkos ministerijos atstovai neatskleidė, kiek kainuos kolegės kelionė.

Konferencijoje dalyvauja šalys, kurios yra ratifikavusios vadinamąjį Monrealio protokolą dėl ozono sluoksnį ardančių medžiagų.

Aplinkos ministerijos atstovų teigimu, Lietuva „tiesioginio dalyvavimo dėka“ jau yra gavusi daugiau kaip 10 mln. litų paramos Monrealio protokolo programoms vykdyti, be to, buvo nurašyta per 600 tūkst. litų šalies įsipareigojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius