Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 16

Aplinkos ministras dėl nuobaudos skyrimo Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriui Ričardui Vygantui apsispręs pirmadienį

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas pirmadienį ketina apsispręsti, kokią nuobaudą skirti viešuosius ir privačius interesus supainiojusiam Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) direktoriui Ričardui Vygantui.
Gediminas Kazlauskas
Gediminas Kazlauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ministras sprendimą turėtų priimti pirmadienį“, – teigiama BNS atsiųstame Aplinkos ministerijos atsakyme.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra rekomendavusi G.Kazlauskui skirti R.Vygantui griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleisti jį iš pareigų.

Remiantis VTEK sprendimu, ministerijoje buvo sudaryta komisija padėčiai tirti, galutinį sprendimą turi priimti G.Kazlauskas.

Ministras penktadienį BNS patvirtino komisijos rekomendacijų jau sulaukęs, bet atsisakė jas atskleisti.

„Pateikė – aš jas perskaičiau ir nekomentuosiu. O kodėl turėčiau komentuoti? Pateikė man, ne jums“, – penktadienį BNS sakė ministras.

Jis taip pat nekomentavo, kokį sprendimą, remdamasis komisijos išvadomis, priims dėl nuobaudos skyrimo R.Vygantui.

„Įsakymo dar nėra. Kai bus, tada ir bus“, – dėstė G.Kazlauskas.

Pats R.Vygantas apie jam skiriamą nuobaudą taip pat teigė nieko nežinantis.

„Negaliu atsakyti“, – BNS penktadienį sakė jis.

VTEK rugsėjį konstatavo, kad R.Vygantas sprendė žmonos brolio ir jo sutuoktinės tarnybos eigos klausimus, priiminėjo tarnybinius sprendimus dėl bendrovės „Ūrus ir Ko“, kurioje dirbo jo sūnus, bendrovės „Utenos antrinis popierius“, bendrovės „Žalvaris“, kuriose dirba jo sutuoktinė, bei bendrovės „Krisminda“, kurios akcininkai ir darbuotojai yra R.Vyganto sūnus su sutuoktine.

Utenos aplinkosaugininką VTEK apskundė bendrovė „Ūrus ir Ko“. Jos atstovai apkaltino R.Vygantą naudojantis tarnybine padėtimi ir taip formuojant šeimyninę atliekų verslo imperiją bei susidorojant su potencialiais konkurentais. Skundą verslininkai nusiuntė ir prokurorams.

Pats Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius savo interesų deklaracijoje kaip galimą interesų konflikto šaltinį buvo nurodęs žmonos Linos Vygantienės darbovietes „Utenos antrinis popierius“ ir „Žalvaris“, jos brolį Leoną Laucių, kuris dirba R.Vyganto vadovaujamame departamente, sūnų Mindaugą Vygantą ir jo sutuoktinę Kristiną Vygantienę, kurie dirba įmonės „Krisminda“ bei yra jos akcininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius