-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 15

Aplinkos ministras: didės baudos už nelegalias tvoras

Trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė, susitikusi su l.e.p. aplinkos ministru Gediminu Kazlausku, jam išsakė pastabų dėl prasto teritorijų planavimo – esą paprastam žmogui nėra prieinamos privačios paežerės ar miškai.
Gediminas Kazlauskas – aplinkos ministras
Gediminas Kazlauskas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Po susitikimo prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys žiniasklaidai perdavė D.Grybauskaitės nuomonę dėl Aplinkos ministerijos darbo.

Ji priekaištavo dėl pernelyg mažo skaidrumo vykdant gyvenamųjų namų renovaciją – esą šiuo metu visuomenėje susidaręs neigiamas požiūris į šį iš esmės gerą projektą, todėl reikia daugiau dirbti skleidžiant informaciją viešojoje erdvėje.

Taip pat prezidentė priekaištavo dėl teritorijų planavimo, t. y. dėl to, kad paprastam žmogui nėra prieinamos privačių ežerų pakrantės. Esą reikia taisyti įstatymų bazę, kad pakrantės būtų prieinamos visiems norintiems, o baudas dėl nelegalių tvorų didinti.

Su pastabomis sutinka

Laikinasis aplinkos ministras G.Kazlauskas sutiko su išsakytais priekaištais ir pastabomis. Pasak jo, artimiausiu metu visuomenę turėtų pasiekti „teisinga informacija“ dėl daugiabučių renovacijos, tačiau neigiamas nuostatas šiuo klausimu esą nebus lengva greitai pakeisti.

Taip pat jis žadėjo, kad Seimui rudenį bus pateiktos įstatymų pataisos, kuriomis paežerių sklypų savininkai turės palikti viešą priėjimą prie vandens, o baudos už nelegalias užtvaras žymiai padidės. Kiek, ministras pasakyti negalėjo.

Patvirtino „prisikėlėlių“ nesutarimus

„Prisikėlėlių“ deleguotas G.Kazlauskas teigė, kad prezidentė D.Grybauskaitė  juo pasitiki, tačiau ministro kėdė po truputį braška – jį pakeisti nori kai kurie TPP frakcijos Seime nariai.

„Turiu partijos valdybos vienareikšmį palaikymą, abejojančių mano tinkamumu yra tik frakcijoje. Ten šiuo metu yra ir taip, ir kitaip manančių. Čia frakcija turi spręsti, nenorėčiau komentuoti aplinkybių ir priežasčių“, – apie vidinius nesutarimus kalbėjo laikinasis ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius