Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 25

Aplinkos ministras išspyrė iš savo patarėjų Kęstutį Rupulevičių

Penktadienio pavakarę aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas pasirašė įsakymą, kuriuo atleido savo patarėją Kęstutį Rupulevičių iš einamų pareigų.
Visureigis išgabenamas iš autoserviso
Visureigis išgabenamas iš autoserviso. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma Aplinkos ministerijos pranešime, patarėjas atleistas vadovaujantis LR Valstybės tarnybos įstatymo 44 straipsnio 1 dalies 7 punktu – kaip praradęs pasitikėjimą.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Kęstutis Rupulevičius
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Kęstutis Rupulevičius

15min.lt primena, kad aplinkos ministras ilgai delsė priimti sprendimą dėl savo patarėjo. K.Rupulevičius atleistas tik po to, kai ministras pirmininkas Andrius Kubilius viešai pareiškė tikintis, kad Seimo narės Astos Baukutės vyro neliks valstybės tarnyboje.

„Elementarus padorumas yra tai, ko tikiesi iš bet kurio žmogaus: ne tik politiko, patarėjo ar valstybės tarnautojo. Tai, kokiomis aplinkybėmis K.Rupulevičius pasiprašė vaiko priežiūros atostogų, mane šokiruoja. To negalima įvertinti kitaip, kaip nepadoraus ir negarbingo elgesio bei piktnaudžiavimo įstatymo raide. Gal tai ir teisėta, bet tikrai negarbinga. Tikiuosi, kad jau šiandien ar rytoj jo neliks valstybės tarnyboje – savo noru ar ministro sprendimu. Būtų gerai, kad ir tėvystės atostogų bei išmokų sistema nebūtų kompromituojama tokiomis situacijomis“, – agentūrai BNS penktadienį teigė A.Kubilius.

Premjeras sakė neįsivaizduojantis, kaip K.Rupulevičius galėtų „ramiai žiūrėti žmonėms į akis“.

„Priešingu atveju neįsivaizduoju, kaip jis galėtų toliau ramiai gyventi ir ramiai žiūrėti žmonėms į akis. Juk, be Darbo kodekso, yra moralės bei garbės kodeksas, asmeninė reputacija. Negi žmogus neturi jokio garbės supratimo?“ – kalbėjo A.Kubilius.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Visureigis autoservise
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Visureigis autoservise

Aplinkos ministras G.Kazlauskas tebesiaiškina, ar gali atleisti tėvystės atostogų suskubusį išeiti savo patarėją K.Rupulevičių. G.Kazlauskas su klausimu, ar gali atleisti K.Rupulevičių, yra kreipęsis į Teisingumo ministeriją ir Valstybės tarnybos departamentą.

Jis tvirtino turėjęs patenkinti K.Rupulevičiaus prašymą išleisti tėvystės atostogų, nes to reikalauja įstatymas, o anksčiau atleisti nesuskubęs, nes, jo žodžiais, patarėją kompromituojanti informacija buvo tik pasirodžiusi žiniasklaidoje, nepatvirtinta oficialiai.

Kalbėdamas apie patarėjo norą išeiti vaiko priežiūros atostogų, ministras pripažino, kad taip jis „rado būdą, kaip išsisukti iš padėties, kai gali netekti darbo“.

Aplinkos ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas 15min.lt sakė, kad iš darbo atleistam patarėjui nepriklauso jokios išmokos.

„Jis tik gaus kompensacija už šešias nepanaudotas atostogų dienas“, - sakė T.Beržinskas.

Atleidus iš darbo K.Rupulevičių, jam nebepriklauso ir „Sodros“ išmokos, kaip išėjusiam tėvystės atostogų.

K.Rupulevičius į skandalą įsivėlė praėjusią savaitę, kai buvo įtarta, kad jo vairuojamas visureigis Vilniaus centre nuvertė šviesoforą. Automobilis iš avarijos vietos nuvažiavo. Incidentas įvyko per K.Rupulevičiaus gmtadienį.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Popietę šviesoforus prižiūrinčios įmonės „Urbico“ specialistai atstatė suniokotą eismo reguliavimo įrangą.
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Taisomas šviesoforas

Skandalui plečiantis paaiškėjo, kad už visureigį, kuriuo buvo nuverstas šviesoforas, moka visi mokesčių mokėtojai. Formaliai jis priklauso išperkamosios nuomos bendrovei, pagal dokumentus juo naudojosi Seimo narė Asta Baukutė, kuri net neturi vairuotojo pažymėjimo. Seimo narė prisipažino, kad kartais pas rinkėjus ją veža vyras.

Dėl nuversto šviesoforo ir pasišalinimo iš avarijos vietos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau K.Rupulevičius atsisakė duoti parodymus. Ir jis, ir jo žmona tyrėjams aiškino, kad automobilio nėra Vilniuje. Vis dėlto policija visureigį rado remontuojamą viename sostinės autoservise.

Prokurorai pradėjo aiškintis, ar gali pradėti ikiteisminį tyrimą dėl melagingų parodymų davimo.

Per tą laiką aplinkos ministro patarėjo pareigas ėjęs K.Rupulevičius pasiprašė išleidžiamas tėvystės atostogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius