-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 21

Aplinkos viceministrė R.Vaitkevičiūtė laiku nedeklaravo privačių interesų

Aplinkos viceministrė Rasa Vaitkevičiūtė laiku nedeklaravo privačių interesų, trečiadienį paskelbė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). Pasak etikos sargų, R.Vaitkevičiūtė privačių interesų nedeklaravo dar dirbdama Aplinkos apsaugos departamento Kauno padalinyje.
Lietuvos aplinkos ministerija
Aplinkos ministerija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Teigiama, kad 2015 metais pradėjusi dirbti valstybės tarnyboje, R. Vaitkevičiūtė turėjo nurodyti, kad taip pat eina ir lektorės pareigas tuometiniame Aleksandro Stulginskio universitete (šiuo metu – Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje).

Taip pat ji 2016 metais privačių interesų deklaraciją turėjo papildyti informacija apie tai, jog tapo medžiotojų ir žvejų draugijos „Medeina“ pirmininke.

„Šias aplinkybes R.Vaitkevičiūtė deklaravo vėluodama ir nesilaikydama įstatyme nustatytų terminų“, – teigiama VTEK pranešime.

Pati viceministrė anksčiau BNS teigė padariusi klaidą, kad laiku nedeklaravo savo privačių interesų. Ji aplinkos viceministre tapo gegužės pradžioje vietoj tarnybą palikusio Martyno Norbuto.

34-erių R.Vaitkevičiūtė yra dirbusi Kazlų Rūdos mokomojoje miškų urėdijoje, o pastaruoju metu dirbo Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Kauno agentūroje.

Etikos sargams pripažinus, kad valstybės tarnautojas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų įstatymo nuostatas, vienus metus jis negali būti skatinamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius