Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 26

Aplinkosaugininkai ieško, kas Kaune teršė Nerį spalvotomis nuotekomis

Kauno aplinkosaugininkai aiškinasi, kokios įmonės įžūliai išleidinėjo nuotekas ne į miesto kanalizacijos tinklą, o į upę, nudažydami ją rausvomis, geltonomis ir kitokiomis spalvomis. Tiriama ir kokie chemikalai buvo išleidžiami į Nerį.
Kaune, Šilko gamyklos teritorijoje teršiama Neris
Kaune, Šilko gamyklos teritorijoje, teršiama Neris / Skaitytojo nuotr.

Apie gamtos teršėjus portalą 15min.lt praėjusią savaitę informavo skaitytojas iš Kauno. „Antrą dieną stebime, kaip į Nerį iš buvusios „Šilko“ gamyklos, kurios teritorijoje yra įsikūrusios firmos, leidžiamas kažkoks skystis. 2014 m. kovo 20 d. vakare geltonos spalvos ir putojantis. Tas pats vyksta ir 2014 m. kovo 21 d. Dienos metu apie 15 val. gelsvas skystis, o vakare, apie 18 val., jau raudonas“, – rašė kaunietis ir atsiuntė kelias nuotraukas bei filmuotą medžiagą.

VIDEO: Kaune teršiama Neris

Teršalai tekėjo iš vamzdžio, kuris ateina iš buvusios „Šilko“ gamyklos Neries krantinės gatvėje. Ten dabar patalpas nuomoja dešimtys bendrovių.

Apie šį atvejį buvo informuoti ir aplinkosaugininkai.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno miesto agentūros vedėjas Eugenijus Vainalavičius teigė, kad specialistai kelias dienas stebėjo vamzdį. „Matėme įvairių spalvų teršalų: rausvos, geltonos, baltos. Paėmėme mėginius ir tiriame, kokia tai konkrečiai medžiaga, tada galėsime nustatyti ir kokia padaryta žala gamtai“, – kalbėjo vedėjas.

Manoma, kad teršti Nerį galėjo tekstilės, dažų gamybos srities arba teikiančios skalbyklos paslaugas bendrovės.

Jo teigimu, įtariamos kelios įmonės, įsikūrusios „Šilko“ teritorijoje. „Kol vyksta tyrimas, jų dar nenorėčiau įvardyti“, – sakė E.Vainalavičius.

Manoma, kad teršti Nerį galėjo tekstilės, dažų gamybos srities arba teikiančios skalbyklos paslaugas bendrovės.

Nustatyta, kad vamzdis yra skirtas lietaus vandens nuotekoms. „Tokius paviršinio vandens surinkimui įrengtus vamzdžius griežtai draudžiama naudoti kanalizacijai. Ji turi būti sujungta tik su miesto nuotekų tinklu. Bėda, kad po bankrotų gamyklose atsiranda daug šeimininkų, o požeminiai tokių teritorijų tinklai tampa niekam nepriklausantys, niekas nekontroliuoja, kaip jie eksploatuojami“, – apgailestavo E.Vainalavičius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius