-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 01

Aplinkosaugininkai pradeda akciją, skirta europinių ungurių apsaugai

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) šeštadienį pradeda akciją „Saugom ungurį“, kuria sieks apsaugoti europinius ungurius.
Europinis upinis ungurys
Europinis upinis ungurys / Davido Perezo / Wikimedia org. nuotr.

Pasak departamento, akcija truks du mėnesius, iki gegužės 31-osios.

„Apsaugoti ir gausinti ungurių išteklius mums labai svarbu. Nors verslinė ungurių žvejyba apribota ir kasmet vykdomi įveisimo darbai, jų gausa nėra pakankama“, – teigia Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.

AAD teigimu, pareigūnai stebi internetinę erdvę, seka skelbimus ir renka kitą informaciją apie prekybą galbūt neteisėtai sugautomis žuvimis. Įtarus pažeidimą, atliekami kontroliniai pirkimai.

„Atėjus pavasariui, unguriai iš ežerų migruoja į ištekančius upelius ir upes ir paskui Nemunu pasiekia Kuršių marias ir išplaukia į Baltijos jūrą. Taigi bus vykdoma kontrolė visose potencialiose migracijos vietose“, – pažymi M.Ramanauskienė.

Verslinė migruojančių ungurių žvejyba galima tik specialiose vietose. Aplinkosaugininkų duomenimis, iš 45 anksčiau buvusių ungurių verslinės žvejybos vietų vidaus vandenyse nuo 2023-iųjų pradžios liko 18.

Už vieną neteisėtai sugautą ungurį tenka atlyginti 480 eurų padarytą žalą, gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose sugautas ungurys užtraukia 1440 eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius