Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 23

Aplinkosaugininkų sąskrydis – kareivių saugomame kariniame objekte: su ministru, dainomis ir degtine

Savo profesiniam sąskrydžiui šalies aplinkosaugininkai praėjusį savaitgalį pasirinko Panevėžio rajone esantį karinį dalinį. Netoli Dembavos kaimo esančiame Pajuostės kariniame aerodrome penktadienį, saugomi karių, šventė ne tik apie 500 aplinkosaugininkų iš visų devynių regioninių aplinkos departamentų, bet ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, buvęs aplinkos ministras Bronius Bradauskas.
Aplinkosaugininkų šventė
Aplinkosaugininkų šventė / Laidos KK2 kadras iš filmuoto siužeto

Sąskrydžiui vietą kariniame objekte, kaip pats prisipažino, asmeniškai parinkęs Panevėžio regiono aplinkos departamento direktorius, buvęs Panevėžio meras Valdemaras Jakštas 15min.lt pirmadienį tikino nematąs nieko baisaus, kad degtinės, vaišių ir muzikos nestokojęs renginys vyko Krašto apsaugos ministerijai priklausančioje karinėje bazėje.

„Viskas buvo suderinta. Ministras (krašto apsaugos ministras Juozas Olekas – aut. past.) irgi žinojo. Kariuomenė palankiai žiūri į bendradarbiavimą su visuomene. Ten kažkada yra vykę ir daugiau renginių. Kita vertus, mūsų krašte (Panevėžio regione – aut. past.) nėra nei tokių sodybų, nei konferencijų salių, kur tokią masę žmonių būtų galima sutalpinti“, – sakė V.Jakštas.

Ar ir ankstesniuose renginiuose netrūko alkoholio? Televizijos laidos KK2 žurnalistai nufilmavo, kaip organizatoriai per lietų ant stalų tempia degtinės dėžes.

Ar ir ankstesniuose renginiuose netrūko alkoholio? Televizijos laidos KK2 žurnalistai nufilmavo, kaip organizatoriai per lietų ant stalų tempia degtinės dėžes.

„Ar nemanote, kad tokiu pasirinkimu renginį aplankiusius politikus įstūmėte į nepavydėtiną padėtį?“ – paklausėme V.Jakšto.

„Jie žinojo, kur važiuoja“, – nuskambėjo atsakymas.

Organizatorių vadovas nesutiko atskleisti, kiek kainavo rengionys ir kas jį apmokėjo. Speciali scena, populiarių šalies estrados atlikėjų koncertas, gausiai vaišėmis ir degtine nukloti stalai – kukliausiais skaičiavimais viskas galėjo atsieti keliasdešimt tūkstančių litų.

Pasak Panevėžio regiono aplinkos deparmatento direktoriaus, dalį lėšų minėtam sąskrydžiui skyrė Aplinkos ministerija.

„Nežinau tiksliai, kiek. Kalbėjome ir derinome per keletą kartų. Tačiau jūs galite paklausti, kad ir patys sąskrydžio dalyviai pprisidėjo prie renginio finansavimo, ir mūsų profsąjunga skyrė. Kiek prisidėjo? Po 30 litų asmeniui“, – tikino V.Jakštas.

Pasirengimas aplinkosaugininkų sąskrydžiui kareivių saugomoje teritorijoje Panevėžio rajone vyko jau nuo ketvirtadienio. Į čia buvo gabenami biotualetai, statoma scena, palapinės garbiems svečiams bei sąskrydžio dalyviams.

Penktadienį į teritoriją, kurioje nuo aplinkinių akių pasislėpę puotavo šalies aplinkosaugininkai ir jų svečiai iš Vyriausybės bei Seimo, transporto priemonės buvo įleidžiamos tik patikrinus jų dokumentus, leidžiant įvažiuoti pro karių kontroliuojamą pakeliamą užtvarą.

Didžioji dauguma sąskrydžio dalyvių į renginį suvažiavo tarnybinėmis transporto priemonėmis, darbo metu. Vaišės prasidėjo taip pat gerokai iki darbo pabaigos.

Aplinkos ministro tos dienos darbotvarkėje buvo skelbiama, kad V.Mazuronis aplinkosaugininkus aplankys 14 valandą. Tačiau, turimais duomenimis, ministras su svita vėlavo gerą pusvalandį. Kaip vėliau paaiškėjo, užtruko prieš tai aplankydamas Kauno rajone profesinę šventę šventusius šalies miškininkus.

Valentino Mazuronio darbotvarkė
Valentino Mazuronio darbotvarkė

Didžioji dauguma sąskrydžio dalyvių į renginį suvažiavo tarnybinėmis transporto priemonėmis, darbo metu. Vaišės prasidėjo taip pat gerokai iki darbo pabaigos.

Pirmadienį aplinkos ministras V.Mazuronis lankosi Namibijoje. Kalbintas Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas teigė, kad ministerija „skyrė keletą tūkstančių litų aplinkos sutvarkymui po renginio – šiukšlių išvežimui, įrangos nuomai“.

„Gal jie buvo prašę ir daugiau, bet mes laikomės griežtai, kad jokioms patalpoms ir jokioms vaišėms pinigų neskiriame“, – sakė ministerijos kancleris.

Valdininkas teigė nematąs nieko blogo, kad puota vyko kariniame dalinyje.

„Buvo keliamas tikslas, kad netrukdytume gyventojams, kad nebūtų triukšmo, nes renginys užsitęsė. Kita vertus, mes netrukdėme kariškiams, nėjome į jų objektus, ten ta teritorija didelė, beveik apleista“, – teigė R.Klovas.

Pirmadienį kalbinta Seimo narė, buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė nustebo, iš žurnalistų sužinojusi apie kariniame dalinyje vykusią aplinkosaugininkų puotą.

„Krašto apsaugos ministras turi viešai paaiškinti, kokie leidimai ir kokiu tikslu buvo išduoti, ir kiek tas renginys turi bendro su krašto apsaugos ir visuomenės bendradarbiavimu. Manau, kad tokie įžūlūs baliai, kai nesibodima tam naudotis net krašto apsaugos strateginiais objektais, rodo, jog grįžtame į gūdų sovietmetį, kai įvairūs partiniai ar interesų grupių vakarėliai vykdavo slepiantis nuo visuomenės akių. Mano vertinimas šiuo atveju – vienareikšmiai neigiamas“, – sakė parlamentarė.

Krašto apsaugos ministerija, paprašyta pateikti informaciją, kas, kam ir kokiu tikslu išdavė leidimą ar derinimą praėjusio penktadienio aplinkosaugininkų sąskrydžiui Dembavos apylinkėse esančiame kariniame dalinyje, atsakymą pažadėjo atsiųsti vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius