-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 22

Apmokestino stovėjimą klinikų prieigose

Kauno valdžia nutarė apmokestinti automobilių stovėjimą dar keliose miesto vietose. Skaičiuojama, jog dėl šio sprendimo miesto iždas per metus papilnės papildomais 700 tūkst. Lt.
Kauno valdžios, apmokestinus stovėjimą klinikų prieigose, pas gydytojus ar artimuosius atvykusiems vairuotojams bus lengviau rasti vietą savo automobiliui.
Kauno valdžios, apmokestinus stovėjimą klinikų prieigose, pas gydytojus ar artimuosius atvykusiems vairuotojams bus lengviau rasti vietą savo automobiliui. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno politikai nutarė rinkti mokestį iš vairuotojų, savo automobilius statysiančių greta Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) esančiose Eivenių ir Lazūnų gatvėse bei tarp šių gatvių esančioje Sukilėlių prospekto atkarpoje.

Ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje taip pat buvo nutarta apmokestinti ir prie automobilių turgaus esantį Taikos prospektą bei ties Jonavos gatvės 1-uoju ir 24-uoju namais esančias stovėjimo aikšteles. Minėtose vietose viena automobilio stovėjimo valanda vairuotojams kainuos 1 Lt. KMUK prieigose ir Jonavos gatvės aikštelėse mokestis bus renkamas darbo dienomis, o Taikos prospekte – visomis savaitės dienomis, išskyrus pirmadienius ir valstybinių švenčių dienas. Be to, Kauno politikai mokestį už stovėjimą L.Sapiegos, J.Gruodžio ir dalyje I.Kanto gatvės padidino iki 3 Lt.

Šiuo metu akivaizdžiai trūksta stovėjimo vietų prie klinikų. Kasdien policija nutempia iki 20 neleistinose vietose pastatytų automobilių, – sakė P.Keras.

Kauno valdžios atstovai sprendimą įvesti rinkliavą prie KMUK esančiose gatvėse motyvuoja tuo, jog savivaldybę pasiekia daugybės klinikų lankytojų ir greta gyvenančių kauniečių skundai dėl laisvų stovėjimo vietų stokos.

„Šiuo metu akivaizdžiai trūksta stovėjimo vietų prie klinikų. Kasdien policija nutempia iki 20 neleistinose vietose pastatytų automobilių. Atlikome skaičiavimus ir nustatėme, kad maždaug 70 proc. automobilių šioje vietose stovi beveik visą dieną. Tai reiškia, kad šie automobiliai nėra tų žmonių, kurie atvyksta pas medikus ar lankyti ligonių. Manome, kad įvedus rinkliavą, studentus ar kitus žmones paskatinsime automobilius statyti atokiau esančiose stovėjimo vietose, o prie pat klinikų nuolat bus laisvų vietų“, – sprendimo motyvus aiškino savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Anot valdininko, automobilių stovėjimo problemos KMUK prieigose visiškai išspręstos bus tuomet, kai šioje vietoje iškils daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė. „Šiuo metu aikštelei jau yra paskirtas sklypas“, – patikino P.Keras.

Rinkliava už stovėjimą KMUK ir automobilių turgaus prieigose bei Jonavos gatvėje esančiose aikštelėse bus pradėta rinkti tuomet, kai minėtose vietose bus pastatyti specialūs ženklai bei įrengti mokėjimo automatai. Šiuos darbus planuojama atlikti per artimiausias kelias savaites.

Apmokestinus minėtas gatves, Kauno biudžetas per metus papilnės papildomais 700 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius